150 тисяч нових випадків на тиждень, половина — діти: у МОЗ розповіли про ситуацію з грипом та "короною" в Україні

Читать на русском
Автор
1904
150 тисяч нових випадків на тиждень, половина — діти: у МОЗ розповіли про ситуацію з грипом та "короною" в Україні

Майже половина всіх хворих є дітьми

Попри те, що новий варіант коронавірусної інфекції Covid-19 дістався до України, масковий режим в областях поки не вводять.

Як розповів в ефірі каналу "Ми-Україна" головний санітарний лікар Ігор Кузін, у всіх областях зберігається неепідемічний рівень, тобто перевищення епідпорогу з грипу та інших хвороб, включаючи Covid-19, не фіксується.

"Ми реєструємо в середньому від тижня до тижня від 130 до 150 тисяч нових випадків... це сумарно і грип, і ГРВІ, і ковід", — сказав він.

За його словами, кількість госпіталізацій при цьому не перевищує 4 тисяч випадків за тиждень, що не перевищує 5% всіх випадків. Кузін додав, що майже половина всіх випадків інфікування припадає на дітей.

Що стосується масочного режиму, то він нагадав, що такий рекомендують вводити у разі суттєвого підйому рівня захворюваності.

"Станом на сьогодні, враховуючи, що ми поки що перебуваємо поза епідемічним рівнем, таких рішень на рівні областей поки не було", — підкреслив Кузін.

Нагадаємо, по світу швидко поширюється новий штам коронавірусу JN.1, при цьому в зоні ризику знаходяться країни, де зазвичай буває холодна зима.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.