Новий варіант коронавірусу дістався України: де зафіксували перші випадки

Читать на русском
Автор
4060
Новий варіант коронавірусу дістався України: де зафіксували перші випадки

Хвороба продовжує нагадувати себе

Поки увага українців прикута до подій на фронті, вітчизняні лікарі продовжують боротьбу з коронавірусом, новий варіант якого вже дістався й України.

Як повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я України, новий варіант отримав назву Pirola і вперше було виявлено влітку 2023 року в Ізраїлі, після чого потрапив до Британії, США та Данії.

"Три випадки субваріанта коронавірусу Пірола виявили минулого тижня. Два на Вінниччині та один у Кропивницькому. Захворілі – жінки старші 50 років", — повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Він зазначив, що зараз на території України фіксуються 17 штамів вірусу SARS-CoV-2, які є різними варіантами "Омікрону". За ними ведеться спостереження як з боку українських лікарів, так і з боку міжнародних медорганізацій.

При всіх з них хвороба протікає у легкій або середній формі, а їх симптомами є нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, втома, втрата нюху чи смаку, можливе подразнення очей та висипання.

За останній тиждень в Україні було виявлено 8709 випадків інфікування коронавірусом, з яких 43 завершилися летальним кінцем. Усі жертви є людьми у віці 30 років.

У МОЗ нагадали, що єдиним способом захиститися від інфекції є вакцинація і в Україні вистачає необхідних вакцин.

Як повідомлялося раніше, Кузін говорив, що цього епідемічного сезону інфекційні хвороби фіксуються на 40% частіше, ніж минулого.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.