Ситуація погіршується: у трьох областях перевищено епідемпоріг з грипу та коронавірусу

Читать на русском
Автор
2564
У країні зафіксовано зростання захворюваності
У країні зафіксовано зростання захворюваності. Фото Фото: pixabay.com

Серед хворих багато дітей

В Україні розпочався сезон коронавірусу та грипу. Вже у трьох областях перевищено епідемічний поріг.

Там можуть бути запроваджені певні обмеження. Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін 30 листопада у ефірі телемарафону.

"13 штамів COVID у нас зараз циркулює територією України. Справді, вакцинуватися потрібно, враховуючи те, що зараз суттєве погіршення ситуації із захворюваністю з огляду на зимовий період", — сказав Кузін.

За його словами, серед усіх випадків захворюваності на коронавірус і грип майже 50% госпіталізацій. Серед хворих багато дітей.

Ігор Кузін додав, що на заході та півночі України фіксується перевищення епідемічного порогу.

"У трьох областях України перевищено епідемічний поріг — це Тернопільська, Житомирська та Чернівецька області . Там уже показники вищі за стандартні до цього періоду. Тобто ці регіони вже можуть вводити певні обмежувальні протиепідемічні заходи", — підкреслив він.

За даними, озвученими головним санітарним лікарем, з початку епідемічного сезону загалом уже понад мільйон українців перехворіли на грип та коронавірус. За тиждень до лікарень госпіталізують у середньому 4200 пацієнтів. За словами Кузіна, серед усіх випадків захворюваності на коронавірус зараз займає до 35%.

За його словами, захворюваність на COVID також зростає. Лише за останній тиждень вона збільшилась на 20%. Також є й летальні випадки. За минулий тиждень від коронавірусної інфекції померло 56 людей, у тому числі одна дитина.

Нагадаємо, що ВООЗ офіційно скасувала пандемію коронавірусу у світі у травні 2023 року. В Україні також зняли обмеження та скасували карантин.

Раніше "Телеграф" писав, що китайські вчені виявили невідомі віруси, що знаходяться на тропічному острові Хайнань. Імовірно, вони можуть бути заразними для людей, а один із них належить до сімейства COVID.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.