Виходимо з режиму "стресу" для організму: як грамотно відновитися після переїдань

Читати російською
Автор

Після переїдання травна система не може якісно виконувати своб роботу

Якщо ви відчуваєте, що в Новорічну ніч (да і взагалі) переїли, важливим є швидко повернути стан організму з режиму "стресу" у режим "нормальної роботи".

Якщо переїдання триває більше одного дня, їжа залягає в кишківнику та не перетравлюється. Як пишуть у блозі про здоров'я і красу "marafit_mara", є декілька порад щодо харчування, до яких слід прислухатись, щоб швидше відновитись після святкових застіль.

Що робити після переїдання

  • Випивати не менше 1,5 літри звичайної (негазованої) води, можна додати сік лимону.

Організм потрібно очистити від неперетравленої їжі, додати води клітинам, які її недоотримали через погану роботу кишківника, а також, підвищити лімфовідтік (багато лімфатичних вузлів розміщені поблизу товстого кишківника).

  • Не варто бути голодними, дотримуйтесь нормальної кількості споживання їжі.

Всі неперетравлені рештки залягли у кишківнику – голодування ще більше сповільнить їх виведення.

  • Щоб допомогти кишківнику швидше відновитись, необхідно додати в раціон овочі (кабачки, броколі, цвітну, білокачанну та пекінську капусту, помідори, огірки, всі види салату, селеру, гарбуз, а також буряк та моркву).

Клітковина виступить у ролі пребіотика – харчування для мікрофлори товстого кишківника, необхідного для формування цілісної мікрофлори та покращення моторної функції шлунково-кишкового тракту — саме того, що нам потрібно відновити.

pixabay.com

Додавання до овочів будь-якої рослинної олії покращить функцію виведення жовчі та прискорить очищення стінок кишківника.

Відмовтесь на декілька днів від глютеновмісних продуктів (вироби з пшениці (хліб, манна крупа, макаронні вироби, кус-кус, булгур)), страви з паніровкою, продукти, що містять харчові додатки Е150, E160, E411, E471, ковбасні вироби, чипси, картоплю-фрі, пиво, бульйонні кубики, какао, розчинну каву, продукти з цукром, солодощі, молоко.

Нагадаємо, що зимові свята завжди асоціюються зі смачними стравами і алкогольними напоями. Раніше "Телеграф" писав, як не набрати зайві кілограми в період застіль.

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.