Що не можна вживати, якщо зранку "завітало" похмілля: тільки погіршать стан

Читать на русском
Автор
9785
Що робити, якщо виникло похмілля - корисні поради Новина оновлена 02 січня 2023, 14:16
Що робити, якщо виникло похмілля - корисні поради. Фото freepik.com

Деякі напої можуть призвести до інфаркту чи інсульту

Як пити, щоб не виникало похмілля. Найкращий варіант – не пити взагалі. Але ж нікому не хочеться пропускати всіх веселощів (звісно крім людей, які не вживають алкоголь взагалі).

Якщо похміллю не вдалося запобігти, його можна полегшити. Київський терапевт-дієтолог Борис Скачко в інтерв'ю zaxid.net дав декілька корисних рекомендацій, а також розповів, що категорично не можна вживати у стані похмілля.

Як правильно і безпечно побороти похмілля

Дієтолог наголошує, що вживання вранці чаю чи кави можуть призвести до погіршення стану. Навіть якщо до складу чаю входять певні лікарські рослини. Коли людині погано, кофеїн тільки прискорює приплив крові до мозку, де її і так після випитого вчора багато. Порушення цього правила може призвести до втрати свідомості, а в гіршому випадку — до інфаркту чи інсульту.

Розсіл пити можна також не всім. Жінкам взагалі протипоказано, а чоловікам лише тим, у кого є хороша м’язова маса.

Від ідеї "похмелитися" теж варто відмовитись. Навіть якщо після цього стане краще, через деякий час стан знову погіршиться.

кіт похмілля

Також у стані похмілля краще утримуватись від їжі. За словами лікаря, вона потягне на себе воду з кровоносної системи і кров стане ще густішою. Дозволяється поїсти чогось ріденького, наприклад бульйон, але тільки без м'яса чи риби. У цих рідинах багато білків, які зв’язують токсини і прискорюють очищення організму.

"Ранок після застілля краще починати з мінеральних вод, особливо лужних. Така вода розріджує кров і людині стає легше. Але не пити відразу багато, а потрохи з перервами. Скажімо, кожні пів години робити 2-3 ковтки. І пити доти, доки не відчуєте полегшення", – каже Борис Скачко.

Якщо розколюється голова, можна випити аспірин. Він зніме головний біль, розріджуючи кров.

Раніше "Телеграф" писав про види алкоголю, від яких важче похмілля.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.