Виходимо з режиму "стресу" для організму: як грамотно відновитися після переїдань

Читать на русском
Автор
19305
Дізнайтесь, що робити після переїдання
Дізнайтесь, що робити після переїдання. Фото harchi.info

Після переїдання травна система не може якісно виконувати своб роботу

Якщо ви відчуваєте, що в Новорічну ніч (да і взагалі) переїли, важливим є швидко повернути стан організму з режиму "стресу" у режим "нормальної роботи".

Якщо переїдання триває більше одного дня, їжа залягає в кишківнику та не перетравлюється. Як пишуть у блозі про здоров'я і красу "marafit_mara", є декілька порад щодо харчування, до яких слід прислухатись, щоб швидше відновитись після святкових застіль.

Що робити після переїдання

  • Випивати не менше 1,5 літри звичайної (негазованої) води, можна додати сік лимону.

Організм потрібно очистити від неперетравленої їжі, додати води клітинам, які її недоотримали через погану роботу кишківника, а також, підвищити лімфовідтік (багато лімфатичних вузлів розміщені поблизу товстого кишківника).

  • Не варто бути голодними, дотримуйтесь нормальної кількості споживання їжі.

Всі неперетравлені рештки залягли у кишківнику – голодування ще більше сповільнить їх виведення.

  • Щоб допомогти кишківнику швидше відновитись, необхідно додати в раціон овочі (кабачки, броколі, цвітну, білокачанну та пекінську капусту, помідори, огірки, всі види салату, селеру, гарбуз, а також буряк та моркву).

Клітковина виступить у ролі пребіотика – харчування для мікрофлори товстого кишківника, необхідного для формування цілісної мікрофлори та покращення моторної функції шлунково-кишкового тракту — саме того, що нам потрібно відновити.

овочі

Додавання до овочів будь-якої рослинної олії покращить функцію виведення жовчі та прискорить очищення стінок кишківника.

Відмовтесь на декілька днів від глютеновмісних продуктів (вироби з пшениці (хліб, манна крупа, макаронні вироби, кус-кус, булгур)), страви з паніровкою, продукти, що містять харчові додатки Е150, E160, E411, E471, ковбасні вироби, чипси, картоплю-фрі, пиво, бульйонні кубики, какао, розчинну каву, продукти з цукром, солодощі, молоко.

Нагадаємо, що зимові свята завжди асоціюються зі смачними стравами і алкогольними напоями. Раніше "Телеграф" писав, як не набрати зайві кілограми в період застіль.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.