Відмовлятися від глютену, молочних продуктів та цукру - безглуздо: експерт зі здорового харчування пояснила причину

Читати російською
Автор

За відсутності проблем зі здоров'ям подібні обмеження можуть лише нашкодити

Останнім часом серед українців набирає популярності тренд на відмову від продуктів, що містять у складі глютен, цукор або коров'яче молоко. Такий підхід до харчування вважається корисним для фігури та організму загалом.

Насправді ж, для тих, хто не має проблем зі здоров'ям, подібні обмеження є не лише безглуздими, а й можуть завдати шкоди, каже health-експерт з вищою медичною освітою, фахівець з реабілітології та блогер з півмільйонною аудиторією Уляна Вернер.

"Відмова від них може бути необхідністю лише для людей, які мають харчові алергії, целіакію або лактозну непереносимість. У таких випадках це може допомогти зменшити симптоми та поліпшити здоров'я. Однак для більшості людей молочні продукти, глютен та цукор є безпечними і навіть корисними, якщо вони споживаються у помірних кількостях і є частиною збалансованого харчування", — пояснює експерт в коментарі "Телеграфу".

За словами Вернер, молочні продукти є джерелом важливих поживних речовин, таких як кальцій та білок, а глютен міститься в багатьох корисних продуктах з повноцінними злаками — пшениці, ячмені та житі.

Медикиня наголошує: перш, ніж відмовлятися від будь-яких продуктів, необхідно звернутися до фахівця з харчування або лікаря, щоб дізнатися, чи є для вас це необхідним, і як це може вплинути на ваше здоров'я.

Більше на тему схуднення читайте на сайті "Телеграф" у статті: "Кето-дієта, міостимулятори та відмова від глютену: health-експерт розвіяла міфи про схуднення та здорове харчування".

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.