Відмовлятися від глютену, молочних продуктів та цукру - безглуздо: експерт зі здорового харчування пояснила причину

Читать на русском
Автор
4768
Будь-які обмеження повинні назначатися лікарем
Будь-які обмеження повинні назначатися лікарем. Фото https://foodbay.com/

За відсутності проблем зі здоров'ям подібні обмеження можуть лише нашкодити

Останнім часом серед українців набирає популярності тренд на відмову від продуктів, що містять у складі глютен, цукор або коров'яче молоко. Такий підхід до харчування вважається корисним для фігури та організму загалом.

Насправді ж, для тих, хто не має проблем зі здоров'ям, подібні обмеження є не лише безглуздими, а й можуть завдати шкоди, каже health-експерт з вищою медичною освітою, фахівець з реабілітології та блогер з півмільйонною аудиторією Уляна Вернер.

"Відмова від них може бути необхідністю лише для людей, які мають харчові алергії, целіакію або лактозну непереносимість. У таких випадках це може допомогти зменшити симптоми та поліпшити здоров'я. Однак для більшості людей молочні продукти, глютен та цукор є безпечними і навіть корисними, якщо вони споживаються у помірних кількостях і є частиною збалансованого харчування", — пояснює експерт в коментарі "Телеграфу".

За словами Вернер, молочні продукти є джерелом важливих поживних речовин, таких як кальцій та білок, а глютен міститься в багатьох корисних продуктах з повноцінними злаками — пшениці, ячмені та житі.

Медикиня наголошує: перш, ніж відмовлятися від будь-яких продуктів, необхідно звернутися до фахівця з харчування або лікаря, щоб дізнатися, чи є для вас це необхідним, і як це може вплинути на ваше здоров'я.

Більше на тему схуднення читайте на сайті "Телеграф" у статті: "Кето-дієта, міостимулятори та відмова від глютену: health-експерт розвіяла міфи про схуднення та здорове харчування".

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.