Більше білка і стояче положення: Аніта Луценко розповіла, як прискорити обмін речовин і схуднути

Читать на русском
Автор
15424
Стояче положення пришвидшує обмін речовин
Стояче положення пришвидшує обмін речовин. Фото pixabay.com

Виявляється, чим більше ми їмо, тим швидший наш обмін речовин

Що тільки не зробиш, щоб скинути оті зайві пару кілограмів — складеш меню з дієтичними стравами, запишешся в спортзал, відмовишся від ліфта і будеш всіляко намагатись прискорити той самий загадковий обмін речовин, про який розповідають чи не на кожному курсі про схуднення. Але ви можете не знати самих ключових нюансів щодо останнього пункту.

Український тренер і фахівець зі схуднення Аніта Луценко заявляє, що чим більше важить людина, чим вона вища — тим швидший у неї обмін речовин. Бо крові більше, руху всередині більше, перероблення їжі, фільтрації більше, випаровування зі шкіри більше, на кожен рух людина витрачає більше калорій, бо це наче рухатись з гантелями.

Що пришвидшує обмін речовин:

  1. Вживання білка. На перетравлення білкової їжі організм витрачає 30% ккал, що потрапили з цієї їжі.
  2. Вживання кави.
  3. Висока температура зовні чи температура тіла.
  4. Низька температура зовні.
  5. Тренування у 2,5 раза більше використовують калорії, ніж у спокої.
  6. Чим вища, молодша людина чи якщо це чоловік.
  7. Стояче положення пришвидшує обмін речовин в порівнянні з сидінням чи лежачим положенням.

Тобто, чим більше ми їмо, тим швидший наш обмін речовин. Чим ми їмо менше, тим наш обмін речовин менший, бо процесів відбувається менше. "Якщо стрибнеш в проруб, потім в сауну, потім захворієш гарячкою, нап’єшся кави, наїсися білка і будеш увесь цей час цей присідати — схуднеш швидше. Але можна просто нормально їсти та регулярно тренуватись і це питання ніколи не буде хвилювати, бо будеш зайнята ділом", — підсумувала експерт.

Раніше "Телеграф" писав, як готувати млинці, щоб через них не погладшати. Ваша фігура не постраждає, якщо дотримуватись певних правил.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.