З'їсти пельмені і стати здоровішим: дієтолог розповіла, при якій умові можна спокійно ласувати стравою

Читать на русском
Автор
6963
Пельмені корисні, головне знати міру
Пельмені корисні, головне знати міру. Фото pexels.com

Пельмені можна їсти спокійно, при цьому не приносячи шкоду своєму організму

Дуже ситна страва — це пельмені з м'ясним фаршем, при тому — корисна! Але наша дієтична індустрія вивела пельмені до рангу ворога фігури, кишківника, інсуліну, діабету, прищів і ще багато чого неприємного. З цим не погоджується український дієтолог Тетяна Лакуста.

"Мене це непокоїть. Бо пельмені — це нормально. Бо коли ми хочемо і не їмо, то потім переїдаємо і відчуваємо провину. І це геть сумно і має в довгостроковій перспективі погані наслідки для метаболічного здоров’я і утримання сталої ваги", — зазначає дієтолог в своєму блозі в Інстаграмі.

Тетяна Лакуста пояснює, що цю страву можна спокійно їсти, при цьому не приносячи шкоду своєму організму і фігурі, оскільки пельмені — це:

  • борошно — вуглеводи;
  • м’ясо — білки та жири.
пельмені

Якщо нам потрібна збалансована тарілка, то ще потрібна клітковина. При цій умові ласувати пельменями можна, не відчуваючи провину. Хто вам заважає покласти квашену капустку, тушковані овочі або свіжий салат в тарілку? Адже нам потрібен адекватний об’єм для розтягнення стінок шлунку під час їжі за рахунок помірної кількості калорій. Розтягнення стінок є — людина відчуває кращу ситість в тілі.

Але ж можна просто більше їсти пельменів?

За словами дієтолога, — можна. Замість 200-300 г покласти 500-600 г, але ми отримаємо значну кількість енергії від такої їжі і середньостатистична людина буде відчувати важкість, переповненість. Тому ми міксуємо їжу — додаємо овочі, що нам дадуть об’єм, клітковину та уповільнення всмоктування глюкози з борошна пельменів і більш комфорте перетравлення.

пельмені овочі

"Тому додавайте пельмені до свого раціону, їжте їх разом з овочами і якщо ви турбувались та відчували провину — зніміть її з себе, бо це нормальна їжа, яка може вам смакувати і не шкодити здоров’ю та вазі", — підсумувала експерт.

Раніше дієтолог Наталія Самойленко розповіла, кому не можна пити каву з молоком. Нещодавнє дослідження та його висновки набули неабиякого резонансу.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.