Чи потрібно пити протеїн, якщо займаєшся спортом: лікарка дала відповідь

Читать на русском
Автор
980
Кому потрібний додатковий білок
Кому потрібний додатковий білок. Фото pixabay.com

Фахівець розповіла про важливий принцип

Практично кожна людина, яка займається спортом, хоч раз задавалася питанням, чи варто пити протеїн як добавку. Незважаючи на те, що спортсменам потрібно споживати більше білка, людині, яка ходить на фітнес, це робити не обов’язково.

Про особливості застосування додаткового протеїну розповіла ендокринолог Аліна Мошенська на своїй сторінці в Instagram.

За її словами, норма білка для спортсмена практично вдвічі більша за рекомендовану для людини, яка веде сидячий спосіб життя і становить до 1,6 г/кг маси тіла на день. Мошенська зазначає, що при розрахунку нутрієнтів потрібно враховувати не лише стать та вік, а й вид спорту, яким займається людина.

"Оптимальний синтез білка відбувається щонайменше протягом 24 годин після тренування. Спортсменам рекомендується включати невелику порцію продуктів, багатих на білок 3-5 разів на день", — підкреслила Мошенська.

За її словами, найбільше білка необхідно спортсменам, які хочуть якісно знизити масу, позбавившись жирових відкладень і зберігши мускулатуру. При цьому експерт наголошує, що в першу чергу потрібно подбати про правильне харчування, а лише потім уже про добавки.

Раніше "Телеграф" розповідав про три звички, які не дадуть схуднути, навіть якщо ви дотримуватиметеся суворої дієти.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.