Три звички, які не дадуть схуднути навіть на дієті

Читать на русском
Автор
3099
Заважати схудненню можуть шкідливі звички Новина оновлена 07 лютого 2023, 08:41
Заважати схудненню можуть шкідливі звички. Фото Unsplash.com

Такої поведінки потрібно позбутися вже сьогодні, щоб отримати результат

Схуднути буває дуже складно, навіть дотримуючись найсуворішої дієти та регулярно відвідуючи тренування. Причин може бути безліч, але існує кілька звичок, які заблокують процес схуднення, як би ви не намагалися.

Особистий тренер Вікторія Брейді назвала три звички, яких треба уникати, щоб почати скидати вагу ефективно та прискорити процес, пише видання Eat This, Not That.

1. Пропуск прийомів їжі

Якщо вам здається, чим менше щодня їси, тим краще, ви помиляєтеся. За словами Брейді, пропуск прийомів їжі змушує організм перейти у так званий режим виживання. Тоді він починає буквально чіплятися за будь-які калорії. Крім того, стверджує тренер, ваш вибір, швидше за все, припаде на шкідливу їжу через надмірне почуття голоду. Зірватися на фастфуд за таких умов – простіше простого.

2. Споживання рідких калорій

Не секрет, що калорії ми отримуємо не лише з їжею, а і з напоями. Фруктовий сік, корисний фреш, алкоголь – всі напої є додатковим джерелом енергії. У більшості напоїв міститься багато цукру. За словами тренера, бездумне споживання напоїв не тільки зможе спровокувати збільшення ваги, а й уповільнити метаболізм.

3. Недостатній відпочинок

Велику роль у схудненні відіграє відпочинок та відновлення після тренувань. Скорочення цього періоду, за словами експертів, негайно спричинить набір ваги. Крім того, підвищується шанс отримати гормональний збій, що спричинить збільшення апетиту. Брейді також нагадала, як важливо мати дні відпочинку між тренуваннями. В іншому випадку існує ризик виходу на плато (коли вага стоїть, що б ви не робили) або отримання травми.

Раніше ми писали про вісім правил, які допоможуть швидко схуднути. Вони спрямовані на оздоровлення організму та не нашкодять здоров’ю.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.