Як відзначити Масляну і не погладшати: корисні поради "тренера по їжі"

Читать на русском
Автор
19724
Відзначити свято можна без шкоди для фігури
Відзначити свято можна без шкоди для фігури. Фото pexels.com

Ваша фігура не постраждає, якщо дотримуватись цих "правил"

З 20 по 26 лютого 2023 року відзначається дуже смачне свято — Масляна, головною стравою якої є млинці. Солодкі, солоні, з начинками і без — вибір величезний. Але що робити, якщо хочеться і млинцями поласувати, і при цьому не видужати? Виявляється, рішення є.

Щоб не набрати зайву вагу, необов’язково відмовлятися від млинців до Масляної, пише "тренер по їжі", дієтолог Олена Ріттер у своєму блозі в Інстаграм. Необхідно просто дотримуватись деяких правил у харчуванні та фізичній активності.

"Багато людей помилково вважають, що схуднення та борошняні страви — це дві несумісні речі. Вони відмовляються від випічки, хліба і дотримуються суворої дієти. Але такі жертви зовсім не обов’язкові" — зазначає Олена.

Як відзначити Масляну і не погладшати

Перше – калорійність млинців може бути зовсім різною. Приготовлені на яєчних жовтках з цукром і жирним молоком, смажені на олії і рясно змащені вершковим маслом млинці потягнуть від 400 ккал/100 грам. При цьому 100 г – це невеликий обсяг.

Друге — якщо замінити цукор стевією, використовувати цілозернове борошно, знежирене молоко або воду, додати менше яєчних жовтків і смажити на антипригарній сковороді без олії, калорійність 100 г готової страви скоротиться до 100-150 калорій.

І третє — рахуйте калорії, замініть калорійні інгредієнти менш калорійними, і не змащуйте млинці олією.

Раніше "Телеграф" розповідав, що означає щодня тижня на Масляну. Усі сім днів насичені цікавими традиціями та звичаями.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.