Одна ознака на нігтях може свідчити про проблеми зі здоров’ям

Читать на русском
Автор
2184
На цей симптом на нігтях слід звернути увагу
На цей симптом на нігтях слід звернути увагу. Фото Unsplash.com

Якщо протигрибкові засоби не допомагають, може знадобитися додаткова консультація

Жовті нігті на ногах можуть бути ознакою не просто грибкової інфекції, а й симптомом захворювань щитовидної залози, діабету або псоріазу. Тривогу варто бити, якщо протигрибкові засоби не допомагають.

Про це повідомила ортопед Діна Гохіл, передає Express. Вона відзначила, що не завжди жовтий колір пластини, ламкість або потовщення пластини — симптом наявності грибка або інфекції.

Знебарвлення нігтя та будь-яка зміна кольору також може свідчити про серйозні проблеми зі здоров’ям. Виявити справжню причину, наприклад діабет, допоможе аналіз крові. Гохіл зазначає, що побоюватися на нігтях варто білого, чорного та синього кольору.

"Сині нігті часто є індикатором того, що до них не надходить достатньо кисню", — зазначає Гохіл.

За словами експерта, це свідчить про можливу проблему з диханням, пов’язану з легенями, або із серцевим захворюванням.

Чорні плями на нігтях можуть свідчити про анемію, діабет, захворювання нирок або серця. Білі плями можна пов’язати з дефіцитом цинку чи грибковою інфекцією. Особливу увагу потрібно звернути на колір, якщо ви впевнені, що ніготь не було травмовано.

Раніше експерт розповіла про спосіб полегшити одразу п’ять хронічних захворювань, не використовуючи при цьому медикаментів. Для найкращого ефекту краще проконсультуватися з лікарем.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.