Експерт назвала спосіб полегшити 5 хронічних хвороб без ліків

Читать на русском
Автор
1536
Симптоми хронічних хвороб можна полегшити без ліків
Симптоми хронічних хвороб можна полегшити без ліків

Це допоможе значно покращити якість життя

Різні види фізичних вправ можуть не просто продовжити життя, а й покращити стан людей, які страждають на хронічні захворювання, наприклад, гіпертонію. Активність дозволяє усунути симптоми щонайменше п’яти хвороб навіть без допомоги медикаментів.

Особистий тренер і фахівець з фітнесу Емма Борд стверджує, що силові, кардіотренування, вправи на гнучкість і баланс допоможуть зробити життя більш керованим та комфортним, пише видання Express.

Діабет 2 типу

Фізична активність допомагає людям із діабетом 2 типу краще використовувати інсулін, підвищуючи чутливість організму до нього.

"Коли ви рухаєтеся, глюкоза витягується з кровотоку в м’язи, що знижує рівень цукру в крові і знижує ризик небезпечного виходу діабету з-під контролю. Таким чином, у багатьох відношеннях можна прирівняти фізичні вправи до ліків, таких як інсулін, — вони працюють, щоб збалансувати рівень цукру в організмі, утримуючи стан під контролем", — стверджує Борд.

Також вона зазначила, що вправи допомагають запобігти діабету.

Занепокоєння

Зменшити занепокоєння та покращити якість життя також допоможе фізична активність. Груповий урок танців або велопрогулянка, така діяльність допоможе відволіктися від переживань і отримати ясніше мислення.

Крім того, підвищення частоти серцевих скорочень за рахунок серцево-судинної діяльності змінює хімічний склад мозку, вивільняючи ендорфіни доброго самопочуття, які покращують самопочуття і діють як природні знеболювальні. Крім того, дослідження показали, що вправи знижують загальний рівень напруги, покращуючи якість сну, що, у свою чергу, знижує рівень стресу", — додала Борд.

Високий кров'яний тиск

Безпечно знизити тиск у людей, які страждають на гіпертонію, допоможуть фізичні навантаження. І справа не лише у підтримці здорової ваги. Більш міцний серцевий м’яз перекачуватиме більше крові з меншими зусиллями.

Велику роль грає аеробна активність — вправи, що роблять серцебиття і дихання частішими: плавання, біг і т.д.

Остеопороз

При остеопорозі (стані, коли кістки стоншуються і слабшають) також важливо не забувати про фізактивність. І хоча на перший погляд вправи можуть тільки нашкодити людям, які страждають на остеопороз, правильно підібране тренування допоможе уповільнити втрату кісткової маси і збільшити м’язову силу.

За словами експерта, вправи на гнучкість можуть допомогти покращити стабільність та баланс, допоможуть підтримувати рухливість тіла та знизити ризик падінь та травм.

Високий рівень холестерину

Фізичні вправи підвищують рівень ліпопротеїнів високої щільності та зупиняють поширення ліпопротеїнів низької щільності (поганого холестерину). Це ж знижує ризик серцево-судинних захворювань.

У той же час фахівець зазначає, що надзвичайно важливо проконсультуватися зі своїм лікарем перед тим, як вибрати той чи інший вид фізичного навантаження.

Раніше "Телеграф" писав про найкращі вправи взимку для того, щоб швидко зігрітися. Експерти радять робити їх навіть удома, вдягаючись відповідно.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.