Українців можуть знову змусити носити маски: в МОЗ зробили заяву

Читать на русском
Автор
2488
В Україні зростає кількість інфікувань коронавірусом
В Україні зростає кількість інфікувань коронавірусом

Українців знову можуть змусити одягнути маски

Попри те, що останнім часом українці вже встигли забути про коронавірус, проте він нікуди не подівся і з настанням холодів може знову почати активно поширитися. Це може призвести до того, що знову будуть введені карантинні обмеження, включаючи масковий режим.

Як розповів завідувач відділу стратегії імунізації Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) МОЗ Олександр Заїка в ефірі телемарафону, епідеміологічна ситуація в Україні змушує фахівців задуматися про те, щоб знову запровадити карантинні обмеження.

Він також нагадав, що після оголошення воєнного стану дії більшості обмежень було припинено, проте це не означає, що епідемія закінчилася.

За словами Заїки, насамперед може йтися про повернення маскового режиму при відвідуванні громадських місць та закладів громадського харчування, які діяли до початку вторгнення.

Також він додав, що найпростішим способом протидії поширенню хвороби є вакцинація, а щеплення можна отримати у будь-якому куточку України безкоштовно.

Як повідомлялося раніше, в Європі та в Україні кількість інфікованих коронавірусом зростає. Однією з причин є поява в Європі нового різновиду штаму Омікрон, який отримав назву "Кентавр"

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.