COVID нікуди не подівся: до українців звернулися із важливою заявою

Читать на русском
Автор
807
Коронавірус
Коронавірус

Коронавірус, на жаль, нікуди не подівся

Українців закликають вакцинуватися перед початком прогнозованого сезонного спалаху коронавірусу, новий штам якого вже дістався України.

Про це заявила директор Департаменту охорони здоров’я Києва Валентина Гінзбург, повідомляє офіційний сайт Київської міської ради. Вона зазначила, що зараз найкращий час для вакцинації, адже сезонні хвороби, зокрема COVID-19, із похолоданням "піднімуть голову".

Гінзбург зазначила, що на поширення коронавірусу цього року вплинула війна. Все через ситуацію з біженцями та внутрішніми переселенцями, які масово повертаються додому, зокрема до столиці. У минулі роки коронавірус часто поширювався туристами та студентами.

"Як грип та інші гострі респіраторні і вірусні інфекції, COVID "піднімає голову" з похолоданням. Але насамперед зростання темпів розповсюдження вірусу пов’язане з активним переміщенням людей наприкінці літа. Минулими роками це були відпочиваючі, які поверталися з інших областей України та з-за кордону, а також велика кількість студентів/ Цього року цих категорій поменшає, але натомість до столиці повертаються кияни, які виїжджали у безпечні міста, а також приїжджають вимушені переселенці", – пояснила Валентина Гінзбург.

Гінзбург закликала киян вакцинуватися, адже це єдиний на сьогодні дієвий механізм захисту від коронавірусу та майже стовідсоткова гарантія, що навіть у разі зараження хвороба пройде без тяжких симптомів та ускладнень.

Раніше повідомлялося, що Європу атакує коронавірус з галактичною назвою "Кентавр".

Нагадаємо, Казахстан зупинив завод із виробництва російської вакцини "Спутник".

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.