Новий штам "Омікрону" вже в Україні: де виявлено і що відомо

Читать на русском
Автор
739
Коронавірус все ще є надто заразним захворюванням
Коронавірус все ще є надто заразним захворюванням. Фото news.sky.com

Війна — не привід забувати про інші небезпеки здоров’ю

Увага всіх українців перемістилася з коронавірусної пандемії на повномасштабну війну з росією, яка триває вже 155 днів. Тим часом ковід продовжує поширюватися, особливо чіпляючи більшість країн Європи. Виявлено перші випадки і в Україні на території Чернівецької області.

Як повідомляють МОЗ, українцям варто бути більш уважними до свого здоров’я, адже в країні виявили новий різновид штаму "Омікрон", який маркують абревіатурою "ВА.5".

Фахівці наголошують, що усі сім випадків чергового типу коронавірусу діагностували на території Чернівецької області. І хоча офіційних виявлень в інших регіонах поки що немає, це не є підтвердженням, що таких хворих немає.

Наголосимо, що нинішні дослідження стверджують, нібито вакцинація проти коронавірусу (у тому числі бустерна) може допомогти захиститися і від нового виду "Омікрону".

У МОЗ наголошують, що коронавірус не зважає на війну і нікуди не зник. Більше того, він мутує і намагається знову і знову вразити людський імунітет.

"Україна мало чим відрізняється від європейських країн, де цей підтип активно поширюється", — зазначили у відомстві.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що відомо про ще один підвид "Омікрона" — "Кентавр", яким активно хворіють люди за кордоном. Зазначимо, що він більш заразний, ніж звичайний вірус.

Також ми розповідали, чи впала з часів війни смертність українців від коронавірусу.