Землю незабаром накриють потужні магнітні бурі: які дати найнебезпечніші

Читать на русском
Автор
2373
У магнітні бурі гранично обережними варто бути осердям Новина оновлена 04 липня 2022, 11:18
У магнітні бурі гранично обережними варто бути осердям

Якщо ви страждаєте від метеозалежності, вам слід подбати про своє здоров’я заздалегідь.

Настав другий місяць літа, і разом із спекою він приніс із собою і небезпеки, особливо для метеозалежних людей, у вигляді магнітних бур. У ці дні люди можуть відчувати головний біль, запаморочення, можливі стрибки тиску, біль у спині та суглобах, втома, проблеми зі сном, перепади настрою, загострення хронічних захворювань.

Оскільки сонячна активність має величезний вплив на людей, "Телеграф" склав для своїх читачів прогноз геомагнітних бур на липень 2022 року, щоб ви могли заздалегідь підготуватися до небезпечних липневих днів. Коли магнітні бурі в липні і як від них уберегтися — читайте далі.

Календар магнітних бур на липень 2022

Перша геомагнітна буря розпочнеться з 8 липня, і триватиме до 11 числа включно. Далі очікується 4-денна активність із 14 по 18 липня. Найсильніша буря очікується з 20 по 23 липня. Однак і на цьому місяць не перестане "мучити" людей: наприкінці місяця буде ще одна магнітна буря з 30 до 31 липня.

Зазначимо, що найбільш піковими днями будуть 10-те, 15-те і 21-ше липня.

Календарь магнитных бурь на июль 2022

Нагадаємо, що магнітна (геомагнітна) буря – порушення магнітосфери планети, яке виникає внаслідок посиленого обміну енергії сонячного вітру з космічним середовищем, що оточує Землю.

Магнітні бурі у липні 2022: як вберегти своє здоров’я

Найчастіші симптоми при магнітних бурях — це погіршення настрою, занепад сил, біль голови, порушення сну, депресивний стан, і навіть стрибки артеріального тиску. Крім цього, у деяких людей може спостерігатися ломота у суглобах та загострення хронічних захворювань. Щобільше, під час магнітної бурі людина стає неуважною, конфліктною та неспокійною.

Як захиститися від негативного впливу бурі:

Щоб зменшити негативний вплив бурі на організм, обмежте інтенсивні фізичні навантаження, відпочивайте більше, гуляйте на свіжому повітрі, забезпечте повноцінний сон. Дотримуйтесь здорового харчування: їжте рибу, овочі, каші, пийте більше води.

Також бажано відмовитись від вживання кави, алкоголю, куріння. Не піддавайтеся стресам, уникайте конфліктних ситуацій і не беріться за роботу, яка потребує зосередженості та уваги.

Нагадаємо, влітку можна підхопити кілька небезпечних інфекційних захворювань, таких як ботулізм, також влітку небезпечний лептоспіроз, тому важливо знати їхні симптоми та методи профілактики.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.