Принципово новий вид шоколаду
- Автор
- Дата публикации
Одному з найбільших світових виробників шоколаду швейцарської компанії "Баррі Каллебаут" вдалося створити новий вид шоколаду, що містить на 90% калорій менше, ніж традиційний.
При цьому шоколад починає танути при температурі в 55 градусів, тоді як класичний - при 30. Саме через таку особливість новий різновид шоколаду одержала назву "Вулкано".
"Баррі Каллебаут", що поставляє готовий шоколад таким провідним харчовим компаніям, як швейцарська "Нестле" і британська "Кедберіс", розраховує, що новинка широко поширеться як на ринках Євросоюзу й США, де люди зараз уважно ставляться до кількості споживаних калорій, так і в країнах Азії й Африки з жарким кліматом.
Принципово новий вид шоколаду був створений випадково - у ході роботи над іншим видом продукту фахівці зненацька одержали особливий шоколад - повітряний і ламкий. Виробники стверджують, що аматори цього виду насолод не відчують особливої різниці в смаку між класичним шоколадом і "Вулкано»