Дуже гарячий чай шкодить вашему здоров'ю
- Автор
- Дата публикации
Якщо ви п'єте дуже гарячий чай, це може збільшити ризик виникнення у вас раку стравоходу, з'ясували іранські вчені.
У дослідженні, опублікованому в спеціалізованому британському медичному виданні British Medical Journal, йдеться, що вживання чорного чаю, температура якого не нижча за 70°С, підвищує ризик виникнення раку стравоходу.
При цьому додавання до такого чаю молока, як це роблять багато людей на Заході, дещо остуджує напій, відповідно, зменшуючи цей ризик. Експерти вважають, саме цим пояснюється факт, що на рак стравоходу на Заході хворіють рідше, ніж в інших країнах.
Щорічно від цього різновиду раку у світі помирають понад півмільйона людей.