Хворих багато, а що з карантином? В МОЗ пояснили, чи загрожує Україні нова епідемія

Читать на русском
Автор
Хворих багато, а що з карантином? В МОЗ пояснили, чи загрожує Україні нова епідемія

У липні на коронавірус захворіло близько 12 тисяч людей

Епідемічна ситуація встановлюється в Україні тоді, коли лікарі фіксують, щонайменше, 50 тис. захворювань на місяць. Нині ми на 40% нижче від передепідемічного періоду тож говорити про загрозу епідемії коронавірусу поки зарано.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Ігор Кузін в бліц-інтерв’ю "Телеграфу". Повну версію читайте у матеріалі: Маски, дистанційка і закриття транспорту через ковід: головний санлікар пояснив, коли їх чекати

"Мова йде про баланс госпіталізованих і загальну кількість тих, хто захворів. Щоб на конкретній території був зафіксований показник вище, ми маємо реєструвати принаймні від 50 тисяч людей, що захворіли, в місяць. Тобто при цих показниках вже буде епідемічна ситуація", — мовив Кузін.

Будь-які карантинні обмеження в Україні, у зв’язку зі зростанням захворюваності на COVID-19, можуть бути впроваджені тільки після значного перевищення епідемічних показників. За даними МОЗ, в липні на коронавірус в Україні захворіло близько 12 тисяч людей.

"Зараз ми на 40% нижче від передепідемічного періоду", — підкреслив Ігор Кузін.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, що у Китаї створили новий варіант коронавірусу. Вчені стривожені, адже він призвів до загибелі 100% заражених мишей лише за 8 днів. При цьому є ймовірність того, що для людей він буде так само небезпечним.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.