Головний санлікар назвав три причини зростання захворюваності на COVID-19 в Україні

Читати російською
Автор
Новина оновлена 15 серпня 2024, 10:01

Новий підтип штаму передається занадто швидко

Зростання захворюваності на COVID-19 в Україні, що спостерігається останній місяць, може бути пов’язане з трьома основними причинами. Про це в бліц-інтерв’ю "Телеграфу" сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

По-перше, зростає кількість неімунізованого населення. Ті люди, які вже вакцинувалися, вони вакцинувалися в переважній більшості 2021-го або на початку 2022 року. Тобто тоді, коли були пікові показники захворюваності. Вони не зверталися до ревакцинації і, відповідно, цей не-імунний прошарок населення зараз дуже великий. Це провокує те, що поява вірусу призводить до швидкого його поширення.

По-друге, в багатьох областях зараз відновилися фізичні робочі місця. Тобто компанії починають виводити своїх працівників. Це інтенсифікація обласного життя з точки зору бізнесу або суб'єктів господарювання. І це призводить до більш тісної комунікації між різними верствами населення.

По-третє, саме поява FLiRT, природно, має більш швидкий механізм передачі, — зазначив заступник міністра.

Повний текст інтерв’ю Ігоря Кузіна читайте на сайті "Телеграф".

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.