Чи можна повторно заразитися гепатитом: лікар дав пояснення

Читати російською
Автор

Через 10 років рівень вакцинації може впасти до критично низького

Людина може знову захворіти на гепатит А, навіть якщо вона вже хворіла на нього у дитинстві. Це може статися з тієї причини, що вакцинація від хвороби діє не довічно.

Про це в інтерв’ю "Телеграфу" розповів лікар-інфекціоніст і заступник директора з медичної частини Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Андрій Орфін. За його словами, рівень антитіл проти гепатиту може зменшуватися з роками.

"Наприклад, вакцинація від гепатиту A гарантує нам захист протягом 10 років, оскільки ті антитіла активні проти цього вірусу. Через 10 років рівень антитіл може зменшуватися. Рівень може опуститися нижче критичного порогу, і це може призвести до нової можливості зараження" – пояснив він.

Втім, за його словами, знову захворіти на гепатит А буде дуже неприємно, але не так вже й страшно – вдруге захворювання буде проходити значно легше, ніж уперше. Але щоб уникнути захворювання, треба дбало ставитися до власної гігієни.

Докладніше на цю тему читайте у статті "Телеграфа" "Не треба драїти стіни хлоркою": лікар-інфекціоніст пояснив, як захиститися від гепатиту А".

Раніше "Телеграф" вже розповідав, що головний санлікар назвав дві можливі причини спалаху гепатиту в Україні.

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.