Чи можна повторно заразитися гепатитом: лікар дав пояснення

Читать на русском
Автор
1117
Вдруге хворіти на гепатит А буде легше, аніж вперше
Вдруге хворіти на гепатит А буде легше, аніж вперше. Фото Відкриті джерела

Через 10 років рівень вакцинації може впасти до критично низького

Людина може знову захворіти на гепатит А, навіть якщо вона вже хворіла на нього у дитинстві. Це може статися з тієї причини, що вакцинація від хвороби діє не довічно.

Про це в інтерв’ю "Телеграфу" розповів лікар-інфекціоніст і заступник директора з медичної частини Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Андрій Орфін. За його словами, рівень антитіл проти гепатиту може зменшуватися з роками.

"Наприклад, вакцинація від гепатиту A гарантує нам захист протягом 10 років, оскільки ті антитіла активні проти цього вірусу. Через 10 років рівень антитіл може зменшуватися. Рівень може опуститися нижче критичного порогу, і це може призвести до нової можливості зараження" – пояснив він.

Втім, за його словами, знову захворіти на гепатит А буде дуже неприємно, але не так вже й страшно – вдруге захворювання буде проходити значно легше, ніж уперше. Але щоб уникнути захворювання, треба дбало ставитися до власної гігієни.

Докладніше на цю тему читайте у статті "Телеграфа" "Не треба драїти стіни хлоркою": лікар-інфекціоніст пояснив, як захиститися від гепатиту А".

Раніше "Телеграф" вже розповідав, що головний санлікар назвав дві можливі причини спалаху гепатиту в Україні.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.