Лікарі назвали 11 звичок, яких краще позбутися: вони є у більшості

Читать на русском
Автор
2387
Dailymail.co.uk

Не кожен знає, що може занадто часто ходити до туалету чи надто багато пити

Багато, здавалося б, звичайних речей, як смачна їжа, часник, часте пиття води або кілька келихів пива, — насправді можуть вдарити по вашому здоров’ю.

Лікарі назвали 11 повсякденних звичок багатьох, яких насправді краще було б позбутися, щоб бути здоровим. Їх оприлюднює Daily Mail.

  1. Їжа з часником. Хоча часник корисний для імунітету, він також викликає печію, здуття, метеоризм та інші проблеми зі шлунком — краще їсти його в мінімальних дозах.
  2. Більше однієї склянки алкоголю на день. Організм добре справляється з невеликою кількістю алкоголю, але більше однієї склянки чи келиха на день вже буде шкідливо.
  3. Занадто часто ходити в туалет. Якщо часто мочитися, то сечовий міхур з часом починає реагувати на менші обсяги сечі, що змушує ходити в туалет ще частіше. Так що якщо з останнього походу в туалет пройшла всього година і ви не пили багато рідини за раз, краще трохи потерпіти.
  4. Їзда на мотоциклі. Кількість смертей на мотоциклах майже в 24 рази вища, ніж у результаті автомобільних аварій, тож краще уникати такого небезпечного заняття.
  5. Пропуск щорічного огляду. Виявити та вилікувати щось на ранній стадії, коли воно ще не турбує, набагато простіше, ніж коли вже є симптоми, тому щорічний огляд дуже важливий.
  6. Пропуск прийому їжі або переїдання. Лікарі радять їсти їжу невеликими порціями протягом усього дня, але не пропускати їди, і не об’їдатися.
  7. Модні дієти. Багато лікарів наполягають на тому, що будь-яка дієта дає лише невеликі та короткочасні досягнення, і для схуднення потрібно по-справжньому покращувати спосіб життя.
  8. Солодкі напої та соки. Вони мають в складі багато цукру, що підвищує ризик цукрового діабету.
  9. Пити занадто багато води. Потрібно пити близько двох літрів на день (близько восьми чашок). Надмірна рідина в організмі може викликати набряки і навіть отруєння водою.
  10. Сіль. Надмірне вживання солі може призвести до високого тиску та хвороб серця.
  11. Вейп та куріння. Лікарі кажуть, що від цигарки раз на тиждень, можливо, і не буде наслідків, проте щоденне куріння руйнує легені. Все більше досліджень вказує на те, що вейпи теж негативно впливають на легені та серце.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, які шість типів продуктів слід ввести до раціону, щоб ваша шкіра довше залишалася здоровою.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.