Дієта проти старіння: ці шість видів продуктів слід мати в раціоні

Читать на русском
Автор
4103
Бобові, вино та олії допоможуть довше залишатися здоровими та молодими
Бобові, вино та олії допоможуть довше залишатися здоровими та молодими. Фото Колаж "Телеграфу"

Вони багаті антиоксидантами, вітамінами та мінералами

Від харчування дуже залежить наш зовнішній вигляд і стан здоров’я, і ніколи не пізно почати піклуватися про себе та взятися за свій раціон.

Експерти виділяють шість груп продуктів, які містять необхідні для здоров’я та молодості речовини. Їх називає Daily Mail.

  1. Овочі. Листова зелень, капуста, броколі, шпинат, болгарський перець та інші овочі містять клітковину, антиоксиданти, вітаміни А, С, Е, К, мінерали, клітковину, хлорофіл, які допомагають виробляти колаген, уповільнювати появу зморшок, покращувати еластичність, захищати шкіру від впливу сонця та навколишнього середовища.
  2. Олії. Кокосова, оливкова олія, олія авокадо та інші рослинні олії містять жирні кислоти, мононенасичені жири та антиоксиданти.
  3. Бобові. Квасоля, сочевиця, нут та боби містять клітковину, білок, мінерали, складні вуглеводи, вітамін В, антиоксиданти та інші елементи, які запобігають пошкодженню клітин, захищають від запалень та сонця, допомагають шкірі бути здоровою та сяючою.
  4. Горіхи та насіння. Мигдаль, волоські горіхи, бразильські горіхи, зерна гранату, насіння льону містять антиоксиданти, жирні кислоти, вітаміни С та Е, селен, допомагають зберегти колаген, підвищити еластичність та зволоженість шкіри, уповільнити появу зморшок.
  5. Ферментовані продукти. Це ті, що створюються шляхом контрольованого зростання мікробів — молоко, йогурт, вино, хліб на заквасці, квашена капуста, чайний гриб тощо. Вони мають антивікові, антидіабетичні, антиалергічні, антиканцерогенні, протизапальні властивості.
  6. Фрукти та ягоди. Це суперпродукти, які сповнені антиоксидантів, вітамінів А, С, К, Е.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про прості вправи, які допоможуть впоратися зі стресом та тривогою.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.