Одна проста вправа може знизити ризик серцевих хвороб на 20%

Читать на русском
Автор
3469
Одна проста вправа може знизити ризик серцевих хвороб на 20%

Це не займе багато часу чи сил, а користь величезна

Постійний стрес, сидяча робота, недосипання — все це впливає на наше здоров’я, і вчені вже неодноразово говорили, як "помолодшали" серцеві хвороби. Однак покращити здоров’я свого серця та знизити ризик його хвороб на 20% можуть прості підйоми сходами.

Відповідне дослідження було опубліковано у журналі Atherosclerosis. Для нього проаналізували дані 500 тисяч дорослих, зібраних протягом 12 років.

Інформацію про людей взяли з Біобанку Великої Британії — там в анкетах вони серед іншого розповідали, чи піднімаються сходами і скільки прольотів ходять.

Як розповідає старший медичний директор відділу структурних серцевих захворювань компанії Abbott, доктор медичних наук Надим Гелоо, аналіз даних показав, що ті, хто щодня піднімаються більше ніж на п’ять сходових прольотів (близько 50 сходинок), мають на 20% нижче ризик атеросклерозу (накопичення бляшок в артеріях, які можуть призвести до інсульту або серцевого нападу).

Крім того, було встановлено, що є велика користь від ходьби сходами навіть для тих, хто до цього мав поганий стан здоров’я серця або генетичну схильність до серцевих хвороб.

Однак є й негативний момент, — ті учасники дослідження, які спочатку щодня піднімалися сходами, а в повторному опитуванні через п’ять років вказали, що припинили це робити, мали підвищений ризик серцевих хвороб порівняно з тими, хто завжди користувався ліфтом.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, які шість типів продуктів потрібно мати у раціоні, щоб довше залишатися молодим.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.