Не варто відмовлятись від солоного огірочка: чим насправді корисні квашені овочі
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 18073
Квашені овочі все ж відрізняються від маринованих
Квашення — це натуральне джерело пробіотиків. Огірочок, який приготовлений таким способом, дякуючу своїм властивостям, захистить від збудників застуди та укріпить імунітет.
Квашені продукти не потрібно плутати з маринованими, пишуть в блозі про здоров'я і красу "marafit_mara". Останні готуються з додаванням оцту і пастеризуються, тому менш корисні. Єдине, чого варто остерігатись, це кількість солі, якої багато як в маринованих, так і у квашених продуктів. Вживати їх в великій кількості не рекомендується.
Чим корисні квашені овочі
- Це одні з кращих натуральних ентеросорбентів. Вони можуть допомогти організму позбавитись від токсинів, а завдяки великій кількості харчових волокон в овочах — надати ситості.
- Молочна кислота, яка утворюється при квашенні, знижує рівень рН, завдяки чому поліпшується процес перетравлення їжі, підвищується засвоєння поживних речовин.
- 200 г квашеної капусти забезпечують майже половину денної потреби у вітаміні С. Також вона містить багато заліза, вітаміну В6, фолієвої кислоти та кальцію. Квашена капуста сприяє травленню, регулює кислотно-лужний баланс, нормалізує рівень цукру і холестерину. Ця страва малокалорійна — у 100 грамах є лише 20 ккал.
Скільки можна їсти квашених овочів
Квашення повинні бути частиною (приблизно третиною) від денної кількості овочів. Це орієнтовно половина склянки (60-120 г) квашених овочів 1 раз на день. Їсти їх варто в першій половині дня та на обід.
Раніше "Телеграф" писав, чому не можна пити розсіл при похміллі. Жінкам взагалі протипоказано.
Важливо:
будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.