Не варто відмовлятись від солоного огірочка: чим насправді корисні квашені овочі

Читать на русском
Автор
18073
Квашені овочі укріплюють імунітет
Квашені овочі укріплюють імунітет. Фото instagram.com/marafit_mara

Квашені овочі все ж відрізняються від маринованих

Квашення — це натуральне джерело пробіотиків. Огірочок, який приготовлений таким способом, дякуючу своїм властивостям, захистить від збудників застуди та укріпить імунітет.

Квашені продукти не потрібно плутати з маринованими, пишуть в блозі про здоров'я і красу "marafit_mara". Останні готуються з додаванням оцту і пастеризуються, тому менш корисні. Єдине, чого варто остерігатись, це кількість солі, якої багато як в маринованих, так і у квашених продуктів. Вживати їх в великій кількості не рекомендується.

Чим корисні квашені овочі

  • Це одні з кращих натуральних ентеросорбентів. Вони можуть допомогти організму позбавитись від токсинів, а завдяки великій кількості харчових волокон в овочах — надати ситості.
  • Молочна кислота, яка утворюється при квашенні, знижує рівень рН, завдяки чому поліпшується процес перетравлення їжі, підвищується засвоєння поживних речовин.
  • 200 г квашеної капусти забезпечують майже половину денної потреби у вітаміні С. Також вона містить багато заліза, вітаміну В6, фолієвої кислоти та кальцію. Квашена капуста сприяє травленню, регулює кислотно-лужний баланс, нормалізує рівень цукру і холестерину. Ця страва малокалорійна — у 100 грамах є лише 20 ккал.

Скільки можна їсти квашених овочів

Квашення повинні бути частиною (приблизно третиною) від денної кількості овочів. Це орієнтовно половина склянки (60-120 г) квашених овочів 1 раз на день. Їсти їх варто в першій половині дня та на обід.

Раніше "Телеграф" писав, чому не можна пити розсіл при похміллі. Жінкам взагалі протипоказано.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.