Коронавірус не зник: МОЗ попередило українців, чому небезпечно ігнорувати перші симптоми

Читать на русском
Автор
2065
У лікарні зараз потрапляють пацієнти із запущеним COVID-19
У лікарні зараз потрапляють пацієнти із запущеним COVID-19. Фото telegraf.com.ua

Летальність від коронавірусу знизилася, але не припинилася

Через війну в Україні коронавірус, який вирував та косив людей у світі, відійшов ледь не на останній план, однак ця хвороба, на жаль, не зникла. У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що хворі на COVID-19 почали ігнорувати перші симптоми хвороби, тому до лікарень багато людей потрапляє у важкому стані.

Як зазначається в офіційному Telegram-каналі МОЗ, за останній місяць почав зростати рівень захворюваності на COVID-19. Протягом минулого тижня було зафіксовано понад 3 тисячі нових випадків, що на 40% більше, ніж тижнем раніше.

Що з коронавірусом в Україні

Коронавірусна статистика МОЗ говорить про те, що протягом останнього місяця захворюваність почала рости — за минулий тиждень на COVID-19 захворіли 3 893 осіб. За цей же період до лікарень госпіталізували 1 763 пацієнтів, одужали – 1 682 людини.

У відсотковому еквіваленті зайнятість ліжок у лікарнях, які виділені для лікування пацієнтів з коронавірусом, становить 4,5%.

Летальність через коронавірус знизилася, але такі випадки все ще трапляються — за минулий тиждень від ускладнень коронавірусу померло 16 людей, тижнем раніше – 14.

"Тривалий час ми спостерігаємо низький рівень діагностики. Тобто людина звертається до лікаря лише тоді, коли вже потребує госпіталізації. Більше випадків захворювання фіксуємо там, де умовно безпечніше, оскільки там пацієнти частіше звертаються до лікарів за наявності симптомів гострої респіраторної вірусної хвороби", — зазначити у МОЗ.

Рекомендації МОЗ для населення

При перших симптомах вірусного захворювання українцям радять зробити тест на COVID-19. Як і раніше, направлення на безоплатний ПЛР-тест можна отримати у сімейного лікаря.

Коли хворієте, то краще обмежити фізичні контакти з іншими людьми. Якщо ви переносите COVID-19 легко, то це зовсім не означає, що у ваших знайомих чи родичів перебіг хвороби буде таким же.

За можливості — отримайте щеплення від коронавірусу. Важливо захистити себе перед початком епідемічного сезону, коли традиційно зростає кількість вірусних захворювань.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у 75 країнах світу зафіксували нове небезпечне захворювання під назвою "мавпяча віспа". Високий ризик захворювання спостерігається в країнах Європи, в інших частинах світу він вважається помірним, проте є велика ймовірність, що епідемія продовжить поширюватись і перекинеться на інші регіони.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.