Хвороба спеки: за яких симптомів кишечної інфекції треба бігти до лікаря

Читать на русском
Автор
ukrhealth.net Новина оновлена 13 липня 2022, 15:19

Як розпізнати кишкову інфекцію та допомогти організму впоратися

Кишкові інфекції — це незмінний супутник літа. Спека, прострочені продукти, недостатня гігієна. В умовах війни всі ці чинники загострюються, адже частина українців зараз не мають повноцінного доступу до чистої питної води, не завжди можуть придбати засоби гігієни тощо.

Усі ці складові підвищують загрозу інфікування, вважають у МОЗ та наголошують, що влітку особливо треба звертати увагу на гігієну: частіше мити руки, не їсти несвіжу їжу.

Розпізнати кишкову інфекцію у себе можна за сукупністю симптомів:

  • підвищена температура
  • розлад шлунку
  • блювання
  • болі в животі
  • симптоми ГРВІ, як при застуді
  • слабкість
  • головний біль

Щоб полегшити свій стан в першу чергу треба пити багато води. Тому що один з найгірших наслідків інфікування — це зневоднення. Можна навіть випити спеціальний розчин для регідратації. Вони продаються в аптеках без рецепту.

Другий крок — випийте ентеросорбент. Це такий препарат, що виводить з організму токсини. Ви допоможете своєму організму швидше побороти інфекцію, якщо токсинів стане менше.

За потреби можна збити високу температуру жарознижуючим, але треба пам'ятати, що лікарі не радять збивати температуру до 38 градусів.

Також лікарі радять, перші дні інфікування їсти легку та не подразнюю чу їжу. Цідні краще обійтися без смажених, гострих, копчених продуктів.

Якщо симптоми тримаються більше одніє доби, треба обов'язково звертатися до лікаря.

Нагадаємо, лікарі також застерігають від довгого перебування на сонці — це може бути небезпечно отриманням сонячного або теплового удару

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.