Спека небезпечна для серця: кардіохірург дав три поради, як уберегти себе влітку

Читать на русском
Автор
870
Спека
Спека

Лікар дав поради про те, як пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями вберегти себе від спеки

Влітку людям хочеться більше часу проводити на свіжому повітрі, проте перебування на спеці може приховувати багато загроз, серед яких не лише сонячні та теплові удари, а й ризики зіткнутися із хворобами серця. Особливо літня пора небезпечна для людей, у яких вже спостерігаються серцево-судинні захворювання.

Як зазначає директор київського Інституту серця, професор Борис Тодуров, у ці дні найчастіше доставляють до кардіологічних клінік пацієнтів з невідкладними ситуаціями.

Тому він дав таким пацієнтам кілька порад, щоб зберегти серце в спеку і не посилювати хворобу.

За словами Тодурова, у літні дні є три головні небезпеки — спека, зневоднення та втрата важливих мікроелементів, які виходять, зокрема, і з потом.

Таким чином він рекомендує людям із серцево-судинними хворобами якнайменше знаходиться на сонці, а якщо і виходити на вулицю, то намагатися триматися тіні. Якщо ж виникає відчуття перегріву, варто зайти в прохолодне приміщення або прийняти холодний душ.

Також він закликає людей з патологіями серця пити якнайбільше рідини. При цьому Тодуров пропонує надати перевагу мінеральній воді, але не солодким напоям. А ось зневоднення може призвести до утворення тромбів, навіть якщо вони раніше їх раніше не було.

Остання порада стосується втрати з потім важливих мікроелементів на кшталт калію та магнію, які відповідають за ритм серця.

"Тому, якщо ви багато потієте і перебуваєте довго на вулиці, порадьтеся зі своїми кардіологами, сімейними лікарями, які саме препарати калію та магнію вам потрібно приймати, щоб заповнити дефіцит", — сказав лікар.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав як варто поводитися влітку, щоб не отримати тепловий або сонячний удар, а також чим вони один від одного відрізняються.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.