У липні станеться три магнітні бурі: коли чекати і як підготуватись

Читать на русском
Автор
523
До магнітних бур варто готуватись заздалегідь
До магнітних бур варто готуватись заздалегідь

Найсильнішою буде третя буря у двадцятих числах місяця

Синоптики прогнозують, що найближчим часом в Україні зберігатиметься спека. Від неї можна рятуватись, наприклад, смачними прохолодними напоями чи за допомогою кондиціонера. На жаль, з магнітними бурями боротись не так легко. Але, принаймні, корисно буде знати, коли їх очікувати у липні.

Всього на липень 2022 року припаде 12 днів підвищеної сонячної активності, яка розділиться на три періоди, пише Global Happenings:

8-11 липня – слабка буря;

14-17 липня – середня буря;

20-23 липня – відчутна буря.

Піковими днями стануть 10, 14, 15, 16, 20 та 21 число. Спеціалісти рекомендують метеозалежним людям у ці дні повноцінно висипатись, не планувати значної фізичної активності, замінивши її легкими прогулянками, не навантажувати організм тяжкою для травлення їжею (жирним, солоним, солодким), за можливості уникати стресів і пити достатньо води, зменшивши споживання кави та алкоголю. Людям з хронічними хворобами важливо у дні магнітних бур пильно стежити за своїм станом, а метеозалежним – мати під рукою препарати для зниження тиску і зняття головного болю.

Нагадаємо, влітку можна підхопити кілька небезпечних інфекційних хвороб, таких як ботулізм, також влітку небезпечний лептоспіроз, тому важливо знати їх симптоми та методи профілактики.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.