Цей фрукт має масу переваг, які покращать ваше здоров’я
Ці яскраві, зелені, м’які фрукти використовуються в багатьох рецептах, і їх можна їсти в будь-який час дня. Але оскільки авокадо, як відомо, містить багато жиру та калорій, багатьом цікаво, що вживання авокадо робить з організмом.
Дієтолог Тобі Смітсон розповіла, як споживання цього дивовижного фрукта впливає на ваше здоров’я та які переваги авокадо.
Топ 8 вагомих причин включити авокадо до свого раціону
- Збільшує споживання клітковини. Одне середнє авокадо містить мало вуглеводів, але містить три грами клітковини. Споживання більшої кількості клітковини може знизити ризик серцевих захворювань, діабету 2 типу та ожиріння.
- Знижує ризик серцевих захворювань. Авокадо багатий на калій і містить мало натрію, що допомагає знизити кров’яний тиск, знижуючи ризик серцевого нападу або інсульту.
- Знижує ризик ожиріння. Авокадо також містить поживні речовини, які можуть знизити ризик появи надмірної ваги чи ожиріння.
- Покращує здоров’я ваших очей. Авокадо містить антиоксидант лютеїн. Лютеїн відіграє роль у запобіганні віковим захворюванням очей та покращенні когнітивних функцій.
- Збільшує дозу вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Авокадо наповнений поживними речовинами. Вони є відмінним джерелом вітамінів, мінералів та антиоксидантів, вітамінів С, Е, К, В6, рибофлавіну, ніацину, фолієвої кислоти, пантотенової кислоти, магнію, калію, лютеїну, бета-каротину, і вони є відмінним джерелом омега-3.
- Підвищує рівень гарного холестерину. Хоча відомо, що жири пов’язані з високим рівнем холестерину, авокадо є унікальним винятком. "Авокадо — це корисне для серця джерело жиру", — каже Смітсон. "Він не містить холестерину і насичених жирів. Дослідження показали зв’язок між вживанням хорошого типу жиру (ненасиченого) в авокадо з підвищенням рівня хорошого холестерину (ЛПЗЩ)".
- Знижує ризик діабету 2 типу. Клітковина, що міститься в авокадо, допомагає вам почуватися ситим набагато довше — це може допомогти вам контролювати свою вагу і знизити ризик розвитку діабету 2 типу.
- Знижує ризик метаболічного синдрому. Метаболічний синдром включає такі стани, як високий кров’яний тиск, високий рівень цукру в крові, аномальний рівень холестерину та надлишок жиру в організмі, які разом можуть підвищувати ризик виникнення серцевих захворювань, інсульту та діабету.
Раніше "Телеграф" розповідав, що буде, якщо щодня додавати до раціону прості огірки.
Важливо:
будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.