Що станеться з вашим тілом, якщо пити молоко щодня

Читать на русском
Автор
598
Хоч у молока багато корисних властивостей, зловживати ним не варто
Хоч у молока багато корисних властивостей, зловживати ним не варто

Для дорослої людини норма вживання молочних напоїв на день становить 250 мл або склянка молока.

Попри те, що молоко та загалом молочні продукти часто "звинувачують" у негативних наслідках для здоров’я, цей напій приносить величезну користь для здоров’я: від покращення здоров’я кісток до допомоги у пом’якшенні зниження когнітивних функцій. До того ж у склянці молока є половина добової потреби у вітаміні B12, 25% добової потреби у кальції та 15% добової потреби у калії та вітаміні D, і всього 122 калорії.

Про дивовижні корисні властивості молока пише видання EatingWell.

Користь молока для здоров’я

  • Поліпшення здоров’я кісток

Молоко не тільки є відмінним вегетаріанським джерелом білка, але також містить кальцій і вітамін D — дві поживні речовини, життєво важливі для здоров’я кісток. Кальцій – необхідний для побудови та підтримки міцних кісток, а вітамін D допомагає нашому організму засвоювати кальцій.

  • Допомога у схудненні

Регулярне вживання молока не зашкодить процесу схуднення, а навпаки допоможе підтримувати здорову вагу. Багато в чому це пов’язано з поєднанням вуглеводів, білків та жирів, що містяться у молоці. Білки та жири роблять напій супер насичувальним, що сприяє зниженню ваги, а вуглеводи дають енергію та допомагають тілу функціонувати якнайкраще.

  • Зниження ризику діабету

Чим частіше люди вживають молочні продукти, тим менше у них шансів захворіти на діабет 2 типу.

  • Підтримка здоров’я серця

Молочні продукти знижують ризик інсульту, серцево-судинних захворювань та гіпертонії, що пов’язано із вмістом у молоці калію. Однак через вміст насичених жирів пити молоко потрібно у помірних кількостях.

  • Сприяє здоровому старінню

Однією з причин, через яку молоко може сприяти здоровому старінню, є поживна цінність, яку воно забезпечує. Молоко є хорошим джерелом кальцію, білка та вітаміну B12, які є важливими поживними речовинами для людей похилого віку.

  • Зниження ризику деяких видів раку

Високе споживання молока пов’язане з нижчим ризиком розвитку раку товстої і прямої кишки, через те, що кальцій у молочних продуктах може мати хіміопрофілактичні властивості.

Раніше "Телеграф" розповідав, що трапиться з вашим організмом, якщо ви відмовитеся від вуглеводів. Зазначимо, що така дієта не така корисна, як здається.

Також ми писали про продукти, які можуть знизити ризик серцевих захворювань.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.