Що буде з вашим тілом, якщо кожен день є огірки: корисні властивості, про які мало хто знає

Читать на русском
Автор
Що буде з вашим тілом, якщо кожен день є огірки: корисні властивості, про які мало хто знає

Огірки — це один із найменш недооцінених продуктів

Огірки є основним продуктом салатів, сирих страв та основою для солінь, проте часто про них забувають як про суперпродукт. Огірки складаються з великої кількості води і містять вітамін К і протизапальні рослинні сполуки, які можуть допомогти зняти набряклість з очей і усунути темні кола. Проте ще більше користі вони приносять здоров’ю серця.

Про головні корисні властивості огірків і про те, що станеться з вашим тілом, якщо кожен день є цей овоч, пише видання eatthis.

Допомагають контролювати рівень цукру в крові

Огірки можуть допомогти знизити рівень цукру в крові, а це означає, що кровоносні судини, а також нерви, які контролюють серце, менше ушкоджуватимуться.

Допомагають знизити артеріальний тиск

Вживання в їжу огірків сприяє розширенню кровоносних судин, що може допомогти у боротьбі з гіпертонією та знизити ризик серцевих захворювань.

Польза огурцов

Допомагають запобігти закорковуванню артерій

В огірках містяться кукурбітацини (рослинні сполуки), які є природним засобом боротьби з атеросклерозом — небезпечним накопиченням жирових відкладень на стінках артерій.

Допомагають при схудненні

Огірки — один із найнижчих калорійних овочів: всього 18 калорій. При такій низькій кількості калорій і високому вмісті води можна з’їсти значну кількість овочів, споживаючи при цьому мало калорій, але при цьому насичуючись, що корисно для підтримки ваги.

Польза огурцов

Допомагають знизити ризик раку простати

Огірки є хорошим джерелом фізетину, який має сильні протизапальні, антиоксидантні, нейропротекторні та кардіопротекторні властивості, а також протиракові механізми і може допомогти уповільнити прогресування раку простати.

Підтримують здоров’я очей

В огірках містяться рослинні сполуки, що мають властивості, які сприяють зміцненню здоров’я очей. Споживання достатньої кількості цих поживних речовин необхідне здоров’ю очей і знижує ризик вікової дегенерації жовтої плями.

Раніше "Телеграф" розповідав, що трапиться з вашим організмом, якщо ви відмовитеся від вуглеводів. Зазначимо, що така дієта не така корисна, як здається.

Також ми писали про продукти, які можуть знизити ризик серцевих захворювань.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.