Що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте авокадо

Читать на русском
Автор
У чому користь авокадо
У чому користь авокадо

Цей фрукт має масу переваг, які покращать ваше здоров’я

Ці яскраві, зелені, м’які фрукти використовуються в багатьох рецептах, і їх можна їсти в будь-який час дня. Але оскільки авокадо, як відомо, містить багато жиру та калорій, багатьом цікаво, що вживання авокадо робить з організмом.

Дієтолог Тобі Смітсон розповіла, як споживання цього дивовижного фрукта впливає на ваше здоров’я та які переваги авокадо.

Топ 8 вагомих причин включити авокадо до свого раціону

  1. Збільшує споживання клітковини. Одне середнє авокадо містить мало вуглеводів, але містить три грами клітковини. Споживання більшої кількості клітковини може знизити ризик серцевих захворювань, діабету 2 типу та ожиріння.
  2. Знижує ризик серцевих захворювань. Авокадо багатий на калій і містить мало натрію, що допомагає знизити кров’яний тиск, знижуючи ризик серцевого нападу або інсульту.
  3. Знижує ризик ожиріння. Авокадо також містить поживні речовини, які можуть знизити ризик появи надмірної ваги чи ожиріння.
  4. Покращує здоров’я ваших очей. Авокадо містить антиоксидант лютеїн. Лютеїн відіграє роль у запобіганні віковим захворюванням очей та покращенні когнітивних функцій.
  5. Збільшує дозу вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Авокадо наповнений поживними речовинами. Вони є відмінним джерелом вітамінів, мінералів та антиоксидантів, вітамінів С, Е, К, В6, рибофлавіну, ніацину, фолієвої кислоти, пантотенової кислоти, магнію, калію, лютеїну, бета-каротину, і вони є відмінним джерелом омега-3.
  6. Підвищує рівень гарного холестерину. Хоча відомо, що жири пов’язані з високим рівнем холестерину, авокадо є унікальним винятком. "Авокадо — це корисне для серця джерело жиру", — каже Смітсон. "Він не містить холестерину і насичених жирів. Дослідження показали зв’язок між вживанням хорошого типу жиру (ненасиченого) в авокадо з підвищенням рівня хорошого холестерину (ЛПЗЩ)".
  7. Знижує ризик діабету 2 типу. Клітковина, що міститься в авокадо, допомагає вам почуватися ситим набагато довше — це може допомогти вам контролювати свою вагу і знизити ризик розвитку діабету 2 типу.
  8. Знижує ризик метаболічного синдрому. Метаболічний синдром включає такі стани, як високий кров’яний тиск, високий рівень цукру в крові, аномальний рівень холестерину та надлишок жиру в організмі, які разом можуть підвищувати ризик виникнення серцевих захворювань, інсульту та діабету.

Раніше "Телеграф" розповідав, що буде, якщо щодня додавати до раціону прості огірки.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.