COVID-19 в Україні набирає обертів: головний санлікар назвав 3 причини

Читать на русском
Автор
Ігор Кузін про COVID-19 Новина оновлена 20 серпня 2024, 09:05
Ігор Кузін про COVID-19. Фото Колаж "Телеграф"

Люди вакцинувалися в переважній більшості 2021-го або на початку 2022 року

Різке зростання захворюваності на COVID-19 повʼязане з трьома причинами. Зокрема це стосується ревакцинації, комунікації з різними верствами населення та поява нового штампу коронавірусу.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Ігор Кузін в бліц-інтерв’ю "Телеграфу" — "Маски, дистанційка і закриття транспорту через ковід: коли їх чекати".

З чим пов'язане різке зростання захворюваності на COVID-19

"Тут декілька причин може бути. По-перше, зростає кількість неімунізованого населення. Ті люди, які вже вакцинувалися, вони вакцинувалися в переважній більшості 2021-го або на початку 2022 року. Тобто тоді, коли були пікові показники захворюваності. Вони не зверталися до ревакцинації і, відповідно, цей не-імунний прошарок населення зараз дуже великий. Це провокує те, що поява вірусу призводить до швидкого його поширення", — каже він.

За словами Кузіна, другою причиною є те, що в багатьох областях зараз відновилися фізичні робочі місця. Тобто компанії починають виводити своїх працівників. Він каже, що це інтенсифікація обласного життя з погляду бізнесу або суб'єктів господарювання. І це призводить до більш тісної комунікації між різними верствами населення.

"По-третє, саме поява FLiRT, природно, має більш швидкий механізм передачі", — підсумував він.

Раніше "Телеграф" писав, чим небезпечний новий штам Covid-19.