Як відзначити Масляну і не погладшати: корисні поради "тренера по їжі"

Читати російською
Автор

Ваша фігура не постраждає, якщо дотримуватись цих "правил"

З 20 по 26 лютого 2023 року відзначається дуже смачне свято — Масляна, головною стравою якої є млинці. Солодкі, солоні, з начинками і без — вибір величезний. Але що робити, якщо хочеться і млинцями поласувати, і при цьому не видужати? Виявляється, рішення є.

Щоб не набрати зайву вагу, необов’язково відмовлятися від млинців до Масляної, пише "тренер по їжі", дієтолог Олена Ріттер у своєму блозі в Інстаграм. Необхідно просто дотримуватись деяких правил у харчуванні та фізичній активності.

"Багато людей помилково вважають, що схуднення та борошняні страви — це дві несумісні речі. Вони відмовляються від випічки, хліба і дотримуються суворої дієти. Але такі жертви зовсім не обов’язкові" — зазначає Олена.

Як відзначити Масляну і не погладшати

Перше – калорійність млинців може бути зовсім різною. Приготовлені на яєчних жовтках з цукром і жирним молоком, смажені на олії і рясно змащені вершковим маслом млинці потягнуть від 400 ккал/100 грам. При цьому 100 г – це невеликий обсяг.

Друге — якщо замінити цукор стевією, використовувати цілозернове борошно, знежирене молоко або воду, додати менше яєчних жовтків і смажити на антипригарній сковороді без олії, калорійність 100 г готової страви скоротиться до 100-150 калорій.

І третє — рахуйте калорії, замініть калорійні інгредієнти менш калорійними, і не змащуйте млинці олією.

Раніше "Телеграф" розповідав, що означає щодня тижня на Масляну. Усі сім днів насичені цікавими традиціями та звичаями.

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.