Загроза нової пандемії: у ВООЗ зробили тривожну заяву про новий штам COVID

Читать на русском
Автор
10138
Коронавірус Новина оновлена 05 січня 2023, 13:52
Коронавірус

Новий штам було виявлено у 29 країнах

2023 року вже багатьма забутий коронавірус знову дав про себе знати. Світом почав поширюватися новий штам COVID — Omicron XBB.1.5. Усього за кілька тижнів він став домінуючим у США і може призвести до нової хвилі пандемії.

Так, за даними видання Politico, яке посилається на представницю ВООЗ Марію Ван Керхове, в організації висловлюють стурбованість щодо переваги Omicron XBB.1.5 у зростанні, зокрема, в деяких країнах Європи та північно-східній частині США.

На цих територіях новий штам з великою швидкістю замінює інші варіанти COVID. У матеріалі також зазначається, що XBB.1.5 вже виявлено у 29 країнах світу. При цьому у ВООЗ зазначають, що насправді вірус може циркулювати у набагато більшій кількості країн.

Проте представники організації не чекають зростання кількості госпіталізацій чи смертей людей, які отримали імунітет завдяки вакцинації або після перенесення попередніх коронавірусних інфекцій.

Зараз у ВООЗ аналізують, як важко переносять люди Omicron XBB.1.5. Звіт дослідження має бути оприлюднено вже найближчим часом.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Китай б’є рекорди із захворювання на COVID-19. У країні припинили публікувати статистику захворювань.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.