Магнітні бурі: коли готуватися до чергового удару та як уберегтися від ускладнень

Читать на русском
Автор
6273
Магнітні бурі — готуємося до відбиття удару
Магнітні бурі — готуємося до відбиття удару. Фото фото з відкритих джерел

Перша більш-менш значуща буря можлива за тиждень

Незважаючи на те, що найближчими днями жителям планети не варто чекати таких же інтенсивних бур, як на початку місяця, деяким людям все ж таки не слід розслаблятися і потрібно подбати про своє здоров’я.

Якою буде геомагнітна ситуація сьогодні?

У п’ятницю, 7 жовтня, магнітосфера Землі буде у збудженому стані, але при цьому суттєвих магнітних бур не очікується. За останню добу на Сонці сталися три спалахи класу С, максимальним з яких був спалах класу С2,86. Але такі спалахи практично не впливають на Землю, пише "Метеопрог".

При цьому геомагнітне поле планети буде спокійним до активного рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде низькою з ймовірністю спалахів класу M та невеликою ймовірністю спалаху класу X.

Геомагнітна ситуація 7 жовтня щогодини

Сонячна активність на 7 жовтня:

  • Імовірність малого геомагнітного шторму – 15%
  • Ймовірність великого геомагнітного шторму – 1%
  • Імовірність спалаху на Сонці М-класу – 50%
  • Імовірність спалаху на Сонці Х-класу – 15%
  • Кількість сонячних плям — 77.

У наступні сім днів сильних магнітних бур також не очікується.

Магнітні бурі у наступні 7 днів

Але 15 жовтня можлива сильна магнітна буря, пише спеціалізоване видання.

Геомагнітна ситуація 15 жовтня

У цей день можливе незначне погіршення самопочуття: біль голови, слабкість. Може знизитися увага та працездатність, з’явитися сонливість. Намагайтеся не перенапружуватись, більше відпочивайте, гуляйте на свіжому повітрі.

Нагадаємо, що найпоширеніше нездужання під час магнітної бурі – головний біль. Можливі різкі стрибки артеріального тиску, запаморочення, прискорене серцебиття, утруднене дихання. Може порушитись сон, з’явитися безсоння. У період бурі люди стають розсіяними, дратівливими, тривожними, швидко втомлюються. Магнітні бурі можуть викликати біль у суглобах, ломоту в кістках.

У людей із хронічними захворюваннями можливі загострення недуг. Магнітні бурі особливо небезпечні для людей із хронічно підвищеним або зниженим артеріальним тиском, із хворобами серця. Близько 70% гіпертонічних кризів, інфарктів та інсультів відбувається саме під час магнітних бур.

Йдеться, звичайно, про людей із захворюваннями серцево-судинної, нервової та дихальної системи, опорно-рухового апарату, а також про маленьких дітей, людей похилого віку, вагітні жінки.

При цьому люди по-різному реагують на магнітні бурі. Одні погано почуваються за 2-3 дні на початок бурі, інші – під час неї, треті – через 1-2 дні після бурі.

Чи можна підготуватися до магнітних бур і захиститися від них?

Повністю захиститись від магнітної бурі не вийде, проте можна звести її негативний вплив до мінімуму. Поради будуть універсальними: потрібно дотримуватися здорового харчування: вживати легку їжу, не переїдати, пити багато води. Також слід виключити алкоголь та куріння. Крім того, мислити позитивно, уникати стресових ситуацій.

Також за можливості потрібно прийняти контрастний душ, більше гуляти на свіжому повітрі, своєчасно лягайте спати. Іншими словами, вести здоровий спосіб життя.

У той же час людям з ослабленим імунітетом потрібно за кілька днів до бурі знизити фізичне навантаження на організм, віддаючи перевагу легким вправам.

Також знавці астрології не рекомендують під час магнітної бурі розпочинати нові справи, заводити нові знайомства, вирушати у далекі поїздки. Людям зі зниженим тиском не варто вранці різко підніматися з ліжка.

Нагадаємо, що крім зазначеної дати 15 жовтня магнітні бурі середньої сили можливі в два останні дні місяця. Тому на вихідні 29 та 30 жовтня бажано скласти особливий графік роботи та уникати надмірних навантажень на організм.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.