Жодних пластівців чи тостів: британський дієтолог розповів, який сніданок найкорисніший для стрункої фігури

Читати російською
Автор

Ключем до зниження ваги є звичка включати у сніданок яйця

У багатьох країнах світу проблема зниження ваги – одна з найактуальніших. При цьому в пошуках ідеальної фігури громадяни намагаються не використовувати спеціальні таблетки або іншу "хімію", а домагатися мети природним шляхом.

Саме для таких людей британський лікар-дієтолог Майкл Мослі рекомендує спеціальну дієту, про яку він розповів в інтерв’ю виданню Daily Mirror.

За словами Мослі, досягти стрункої фігури без таблеток та інших "чудо-засобів" може правильно вибраний сніданок, в основі якого — страви з яєць.

На думку фахівця, звичка включати у сніданок яйця є "ключем" до зниження ваги. А готувати їх можна будь-яким способом.

Свою точку зору Мослі аргументує тим, що яйця багаті на білок, вітамін В і селен, а також не підвищують холестерин у крові. Продукт, як підкреслив дієтолог, дозволяє почуватися ситим довше, ніж при вживанні на сніданок тостів або пластівців.

У омлет лікар порадив додавати цибулю та гриби. Іншими корисними інгредієнтами можуть стати шпинат, часник та куркума.

У той же час тим, хто не хоче набрати зайву вагу, у яйця не слід додавати бекон. Крім цього, із раціону на сніданок також краще виключити випічку, оскільки вона не приносить користі організму і містить багато калорій.

Нагадаємо, що деякі люди вважають "чудодійним засобом" для зниження ваги прийом проносних — але цей спосіб навряд чи можна вважати універсальним.

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.