Загострення псоріазу - як полегшити неприємні симптоми

Читать на русском
Автор
Поліпшити стан шкіри допоможуть дієта, вітаміни та алое
Поліпшити стан шкіри допоможуть дієта, вітаміни та алое

Лікарі не рекомендують відмовлятися від основного лікування, проте радять і альтернативу, аби полегшити неприємну сомптоматику

Псоріаз є хронічним захворюванням, яке провокує виникнення характерних лускатих плям на шкірі, в народі відомі як псоріатичні бляшки. Дотепер точну причину цього захворювання вчені не віднайшли, проте встановити фактори, що провокують неприємні симптоми, встановили: ними є психоемоційні потрясіння, серйозні травми шкіри, прийом деяких препаратів, генетична схильність, різка зміна клімату, прогресуюча алергія та інші.

Як пише "Сегодня", аби полегшити симптоми неприємного захворювання, лікарі радять зазвичай альтернативні методи. Водночас від основного лікування відмовлятися не рекомендують.

Дієта

Враховуючи те, що псоріаз є запальним захворюванням, його лікування обов'язково має включати у себе дієту, багату фруктами та овочами, зеленню, жирною морською рибою, бобовими, горішками, насінням тощо.

Омега-3

Кілька досліджень показали, що саме риб'ячий жир, який входить до складу вітамінів Омега-3, може зменшити неприємні симптоми свербежу, почервоніння та навіть лущення.

Вітамін D

Фахівці переконують, що псоріаз часто виникає у людей, які мають дуже низький показник вітаміну D. Зокрема, американські лікарі встановили, що у майже 90% пацієнтів із цією шкірною недугою стан покращився після додаткового прийому вітаміну D.

Рослинні креми

Популярною рослиною, котра цінна своїми заспокійливими та пом'якшуючими шкіру властивостями є алое вера. Експерименти показали, що систематичне використання кремів на основі цієї рослини тричі на день позбавляє шкірних симптомів псоріазу у 25 з 30 пацієнтів.

Крім того, при псоріазі зазвичай використовують креми, у складі яких є падуболистна магонія (орегонський виноград).

Варто відзначити, що капсаїцин, який є активною речовиною, що міститься у перці чилі також здатен позбавити свербежу та печії, якщо використовувати креми на його основі.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як позбавитися від опіків, спричинених небезпечною рослиною, котра часто зустрічається в Україні.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.