Як не дати комарам зіпсувати собі відпочинок: прості засоби, що допомагають після укусів

Читать на русском
Автор
Комар
Комар. Фото bb.lv

Не варто давати настирливим комахам можливість зіпсувати відпочинок.

Літня тепла погода спонукає людей проводити більше часу на свіжому повітрі або зовсім вирушити до водойми. Однак відпочинок завжди можуть зіпсувати голодні комахи, на зразок комарів і мошок, укуси яких хоч і не смертельні, але дуже дратівливі.

Як повідомляє Onet.pl, є надійні методи, які дозволять мінімізувати наслідки укусів і швидко позбутися дратівливого сверблячки, що не дозволяє сповна насолодитися відпочинком.

Завітайте на кухню

До місця укусу можна прикласти часточку лимона або зробити компрес із його соку, який має протизапальну дію. Також можна використовувати аркуші капусти, проте, перед тим як прикласти їх до місця укусу, рекомендується їх трохи пом’яти, щоб пустити сік.

Ще одним варіантом є цибуля, яку можна використовувати аналогічним способом.

Сіль

Сольовий розчин допоможе позбавитися токсинів, які потрапляють у тіло після укусу, а також усунути наслідки. Для цього необхідно розвести приблизно чайну ложку солі в склянці води і промивати розчином, що вийшов, місце укусу кілька разів на день.

Ефірні олії

Олії лаванди, евкаліпта або чайного дерева можуть допомогти позбавитися від комариних укусів, оскільки мають антибактеріальні та знеболювальні властивості. Однак перед тим, як протерти місце запалення їх варто розвести водою.

Спеціальні засоби

В аптеках завжди можна знайти будь-які пластирі, гелі та спреї, які можуть допомогти усунути наслідки комариних укусів. При покупці таких варто звернути увагу на інструкцію із застосування та протипоказання.

Як відомо, комарі це не найстрашніше членистоноге, яке може вас покусати під час відпочинку. Куди небезпечнішими можуть бути укуси кліщів, а що з ними робити, читайте в цьому матеріалі.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.