Алергія на тополиний пух: як вберегти себе у квартирі та що робити із симптомами, які вже виникли

Читать на русском
Автор
612
Багато українців страждають під час появи тополиного пуху
Багато українців страждають під час появи тополиного пуху

Поради, які поможуть вберегти себе від наслідків алергії

Зазвичай у червні вулиці засипає тополиним пухом. Він літає у повітрі та осідає на дорогах і предметах, іноді навіть потрапляє у квартири. Саме пух тополі викликає і багатьох людей алергію, котра проявляється закладеністю носа, почервонінням очей і навіть викликає задушливий кашель. "Телеграф" вирішив розібратися, як все ж уникнути виникненню симптомів алергії та що робити, якщо вони все ж почали заважати, погіршуючи життя.

Як вберегтися від алергії на тополиний пух у квартирі

У Mayo Clinic насамперед радять слідкувати за чистотою у приміщеннях та дають поради, які допоможуть уникнути неприємних симптомів:

  • Включіть кондиціонер, коли помічаєте, що тополиного пуху на вулиці побільшало;
  • Висушіть повітря у квартирі, використовуючи спеціальні засоби;
  • Кожного дня робіть вологе прибирання.

Симптоми алергії вже проявилися — що робити

Зазвичай, більшість вдається до найпростішого способу, купуючи спеціальні медикаменти, які приглушують неприємні наслідки "зустрічі" з тополиним пухом. Проте, більшість з них не є ефективними, ба більше такі ліки викликають сонливість або інші неприємні відчуття. Експерти радять все ж звернутися з цією проблемою до народної медицини.

  • Кожного дня промивайте ніс сольовим розчином. Не обов'язково купувати дорогі "водички" в аптеках, адже його можна приготувати удома: на один літр води засипте 1,5 чайної ложки харчової солі, після чого добре перемішайте, аби позбавитися сольових кристаликів.
  • Симптоми алергії на тополиний пух також бояться екстракту спіруліни, чагарникового жовтця або інших трав'яних засобів. Після щоденного промивання носових пазух такими розчинами, вам значно покращає.

Раніше "Телеграф" давав поради, як українцям побороти сезонну алергію та як зменшити ризики розвитку неприємних симптомів.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.