Що буде з вашим тілом, якщо щодня їсти лимон

Читать на русском
Автор
2878
Лимони дуже корисні для здоров’я серця
Лимони дуже корисні для здоров’я серця

Лимони можна і потрібно їсти не лише під час застуди.

В основному за допомогою до лимона звертаються тільки під час грипу або застуди, або як до закуски під алкоголь. Однак це далеко не всі "приводи" для того, щоб поласувати жовтим плодом. Лимони мають багато корисних властивостей і можуть допомогти зміцнити ваше здоров’я. Тим більше не обов’язково їсти цілий фрукт, можна зробити собі лимонну воду, або випити лимонний сік.

Про головні корисні властивості лимонів і про те, що станеться з вашим організмом, якщо кожен день їх їсти, пише видання eatthis.

Захист імунної системи

Медичний експерт Лорен Манакер зазначає, що лимони — це відмінне джерело вітаміну С, який своєю чергою є важливим мікроелементом, що захищає природну та адаптивну імунну систему.

Зниження ризику утворення каміння у нирках

Лимонна кислота впливає на pH сечі, тим самим знижуючи можливість утворення каменів у нирках. Цитрат або сіль лимонної кислоти, що міститься в лимонах, зв’язується з кальцієм та допомагає блокувати утворення каменів. Для цього достатньо щодня пити 1/2 склянки концентрату лимонного соку, розведеного у воді, або можна випити сік двох лимонів.

Нормалізація кров’яного тиску

У лимонах міститься речовина гесперидин, яка дуже корисна при захворюваннях кровоносних судин, таких як геморой, варикозне розширення вен та поганий кровообіг. Також ця речовина допомагає кровоносним судинам функціонувати краще, зменшує запалення та підтримує нормальний кров’яний тиск.

Однак варто пам’ятати, що лимонний сон дуже кислий, і при вживанні його у великій кількості буде більше шкоди, ніж користі. Наприклад, надлишок лимонного соку може призвести до проблем із зубами, а саме їх ерозії, тобто до руйнування зубної емалі.

Раніше "Телеграф" розповідав, що трапиться з вашим організмом, якщо ви відмовитеся від вуглеводів. Зазначимо, що така дієта не така корисна, як здається.

Також ми писали про продукти, які можуть знизити ризик серцевих захворювань.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.