Мавп'яча віспа наближається до України: у яких країнах вже зафіксовано випадки хвороби

Читать на русском
Автор
1689
Хвороба викликає характерний висип на шкірі
Хвороба викликає характерний висип на шкірі

Крім Африки, зараз захворювання зафіксовано в 11 країнах світу.

Лікарі всього світу б’ють на сполох через поширення чергового непростого захворювання під назвою "мавп'яча віспа" (зустрічається також як "віспа мавп"). Воно відоме з 2017 року, коли вперше було виявлено в Намібії, проте за межі Африки вийшло настільки масово лише вперше.

Докладніше розповість "Телеграф", посилаючись на дані ВВС.

Тільки актуальні новини — читай наш Telegram

Офіційно на сьогодні підтверджено випадки віспи в 11 країнах світу. Ті, хто заразився, надають необхідну допомогу в Канаді, США, Австралії, Ізраїлі та частині країн Європи. До списку останніх входять Іспанія, Португалія, Швеція, Італія, Франція, Німеччина та Великобританія.

Карта заражень мавпою віспою на ранок 21 травня
Карта заражень мавпою віспою на ранок 21 травня

Британія, до речі, вважається однією із найбільш готових до спалаху подібного захворювання хвороби країн. Все тому, що МОЗ держави заздалегідь подбало про наявність певної кількості вакцин, які можуть уберегти людей від зараження. Є інформація, що в розпорядженні англійських лікарів знаходиться десятки тисяч доз з вакциною.

Додамо, що "найсвіжішим" випадком зараження може на ранок 21 травня "похвалитися" Ізраїль.

Загалом вважається, що мавпа віспа є дуже непростою у передачі захворюванням. Також ця хвороба є малоприємною, але не смертельною.

Додамо, що через велику кількість українських біженців у Європі наша країна також є потенційною небезпекою через можливість зараження. Втім, це не єдина загроза. Днями ВООЗ заявили, що через війну та гуманітарні проблеми в самій Україні може спалахнути епідемія холери.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.