"Не Паркінсон": лікар сказала, про яку хворобу Путіна каже його асинхронна хода

Читать на русском
Автор
8405
Хода Путіна
Хода Путіна. Фото Колаж

Лікар спростувала інформацію про можливу хворобу Паркінсона у Путіна

Російський президент Володимир Путін, якого незабаром можуть готувати до серйозної операції, навряд чи страждає на хворобу Паркінсона, але в нього може спостерігатися мінімальний неврологічний дефіцит. Про це у коментарі "Телеграфу" сказала лікар-невропатолог вищої категорії, кандидат медичних наук, керівник мережі медичних центрів "Головний біль" (Київ, Дніпро) Тетяна Майкова.

Несинхронний рух рук Путіна під час ходьби, за словами лікаря, не свідчить про хворобу Паркінсона. Оскільки багато років тому у російського президента спостерігали своєрідну ходу: ліва рука, коли він іде, рухається правильно, а права – залишається в тому самому положенні. Тоді як хвороба Паркінсона, зазначає експерт, за всі ці роки прогресувала б і була помітною.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Майкова пояснює, що подібний симптом може говорити про перенесене захворювання у дитинстві або вроджену патологію. Найімовірніше, вважає лікар, йдеться про мозковий дефіцит. При цьому медик каже, що параліч, а скоріше функціональна недостатність – це мінімальний неврологічний дефіцит.

За словами невропатолога, у людей із подібним неврологічним дефіцитом у мозку менше нейронів. В результаті між клітинами мозку менше зв’язків, ніж має мозок здорової людини.

Нагадаємо, на параді, приуроченому до 9 травня у Росії, Володимир Путін не виглядав бадьорим, а особливу увагу всі звернули на плед: той став приводом для мемів у мережі. Як вважає публіцист Андрій Піонтковський, замість "великого правителя" глядачі побачили "якогось сморчка, який напівлежав на військовому кріслі, вкритий пледиком".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що про погіршення стану здоров’я Путіна з’являється більше інформації. Так, британський таблоїд The Sun повідомив, що російський лідер має перенести серйозну операцію, ймовірно, в зв’язку з онкологічним захворюванням.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.