Що буде, якщо пити кефір щодня: 6 корисних властивостей напою

Читать на русском
Автор

Це ще один простий і доступний у більшості регіонів продукт

Кефір відомий майже кожному із самого дитинства. Він є кисломолочним продуктом, що виготовляється з молока за допомогою бродіння. Взагалі сквашене молоко, кефір і квашені овочі впливають на здоров’я і довголіття, а молочнокислі бактерії, що містяться в них, пригнічують зростання шкідливих мікроорганізмів.

Цей напій, на відміну від інших молочних продуктів, пише дієтолог Світлана Фус, містить дуже мало лактози. Також кефір містить кефіран, полісахарид кефірних дріжджів, якому притаманні протимікробні властивості. Чому слід включати кефір у свій раціон і в період воєнного стану, і у звичайному ритмі життя?

Топ 6 причин включити кефір у свій раціон

  1. Сприяє відновленню балансу кишкової мікрофлори, особливо після курсу лікування антибіотиками.
  2. Містить пробіотики, що пригнічують ріст шкідливих бактерій у кишківнику.
  3. Містить вітаміни А, В2, В12, С, РР.
  4. За рахунок позитивного впливу на кишкову мікрофлору впливає на імунні функції організму.
  5. Багатий легкозасвоюваним кальцієм та білком.
  6. Підходить для людей із відносною непереносимістю лактози.

Раніше "Телеграф" писав, навіщо включати у свій раціон молоко.

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.