Названа їжа, яка "зістарить" вас на 10 років

Читать на русском
Автор
4323
Яка їжа шкідлива для організму
Яка їжа шкідлива для організму

Зміна цих щоденних харчових звичок надасть довгостроковий вплив на ваше здоров’я

Чи знаєте ви, що те, що ви їсте і п’єте, може забрати у вас роки життя? Насправді деякі види їжі можуть фактично збільшити швидкість старіння ваших клітин, в той час, як інші містять потужні антиоксиданти, які можуть допомогти уповільнити процес старіння.

Про це пише eatthis.com.

Мало того, що їжа відіграє важливу роль у процесі старіння, але дослідження, проведені за останні кілька років, також показали, що мікробіом кишківника має вирішальне значення для зміцнення нашої імунної системи з віком, допомагаючи запобігти віковим захворюванням.

Дієтологи розповіли про найгірші харчові звички, від яких слід відмовитися, щоб залишатися молодими якомога довше.

1. Вживання оброблених харчових продуктів

Вживання надто великої кількості обробленої їжі – одна з найпоширеніших, але шкідливих харчових звичок, які пришвидшують процес старіння. Це в основному пов’язано з тим, що ці типи продуктів, які зазвичай багаті на рафіновані вуглеводи, доданим цукром і небезпечними жирами, як відомо, містять КПГ (кінцеві продукти глікування).

Вони завдають шкоди здоров’ю кишківника, старять шкіру, а також сприяють підвищеному ризику вікових захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.

2. Недостатнє споживання клітковини

Ще одним важливим компонентом здорового старіння є включення до щоденного раціону достатньої кількості клітковини, яка може надходити з таких продуктів, як овес, боби, яблука, груші, мигдаль і насіння.

Щоденне споживання клітковини має вирішальне значення, оскільки вона не тільки підтримує здорове травлення, але й допомагає знизити рівень холестерину, контролювати вагу і навіть допомагає запобігти діабету та серцево-судинним захворюванням. Щоб збільшити споживання клітковини, спробуйте їсти вівсянку на сніданок або додавати боби в обід.

3. Вживання надто великої кількості доданого цукру

Споживання занадто великої кількості доданого цукру не тільки старить вас, збільшуючи ризик певних захворювань, але також пов’язане з поганим здоров’ям шкіри.

"Дієта з високим вмістом цукру може викликати стрибки рівня цукру в крові й призвести до резистентності до інсуліну, яка пов’язана з діабетом, серцевими захворюваннями та інсультом", — каже дієтолог Джанет Коулман. Також природний процес глікування руйнує колаген у шкірі та робить колір обличчя більш тьмяним.

4. Не включаєте пребіотики

Підтримка здорового кишківника — одна із найкращих способів уповільнити процес старіння, тому щоденне вживання продуктів, багатих на пребіотики, може допомогти.

Пребіотики є паливом для корисних бактерій у нашому кишківнику, тому коли ми щодня їмо продукти, багаті на пребіотики, ми покращуємо здоров’я нашого кишківника. Це важливо, тому що хороше здоров’я кишківника пов’язане з сильнішою імунною відповіддю, що знижує можливість піддатися хворобі; зменшити запалення, яке може запобігти болю; та підтримувати настрій, який може запобігти тривозі та депресії.

Деякі продукти, що багаті на пребіотики: овес, квасоля, бобові, шпинат, чорниця, спаржа, яблука, часник.

Який спосіб життя веде кожен, також має велике значення для "терміну" життя. Раніше "Телеграф" писав про найкращі харчові звички найбільш довгоживучих людей у світі.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.